Nuteisti garbaus amžiaus žmones nuskriaudę plėšikai

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis 44 metų vyrui, kuris, apsvaigęs nuo heroino, apiplėšė 5 moteris, o 8 žmones apvogė, įsibrovęs į jų namus. A.B. (gim. 1971) už grotų teks praleisti 4 metus.

Nuteisti garbaus amžiaus žmones nuskriaudę plėšikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Nuteisti garbaus amžiaus žmones nuskriaudę plėšikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 4:18 AM

Kaip rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime, jo bendrininkas P.L. (gim. 1986), kuris kartu su A.B. dalyvavo viename plėšime, nuteistas kalėti 1 metams ir 8 mėnesiams, tačiau bausmė subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu, tad vyras kalėjime turės praleisti iš viso 3 metus. Taip pat nuteistieji turės atlyginti žalą nukentėjusiesiems pagal patenkintus civilinius ieškinius.

Abu kaltinamieji pripažino savo kaltę, todėl baudžiamoji byla buvo nagrinėjama taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą.

A.B. nusikaltimus teisina narkotinių medžiagų poveikiu – anot jo, plėšdavo ir vogdavo smarkiai apsvaigęs. Teismas įvertino, kad padarytų nusikaltimų pobūdis buvo tyčinis ir savanaudiškas – kaltinamasis rinkdavosi vyresnio amžiaus moteris, prieš tai pasitikrinęs, ar namuose nėra vyrų. Taip pat atkreiptas dėmesys į cinišką elgesį su nukentėjusiais asmenimis – žalojimą, grasinimus, turto gadinimą. Kaltinamasis anksčiau teistas nebuvo.

Teismas, skirdamas bausmę P.L., įvertino tai, kad jis yra 9 kartus teistas, o naują nusikalstamą veiką padarė praėjus vos 3 mėnesiams po išėjimo iš įkalinimo įstaigos. Sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikaltimas padarytas veikiant kartu su bendrininku. Taip pat teismas atsižvelgė į P.L. antraeilį vaidmenį nusikaltime, tačiau teismui nebuvo pateikta duomenų, kad kaltinamasis būtų verčiamas plėšti ir vogti, jis taip pat nebandė stabdyti bendrininko inicijuotų nusikaltimų.

A.B. buvo kaltinamas pagal 4 Baudžiamojo kodekso specialiosios dalies straipsnius – svetimo turto vagystes įsibraunant į patalpas, plėšimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, neteisėtą ginklo įgijimą ir laikymą. Viena jo veika nutrūko pasikėsinimo stadijoje – braunantis į namus suveikė signalizacija. P.L. tuo tarpu buvo kaltinamas tik plėšimu įsibraunant į patalpas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.