Ereliais pasijutę grubūs kontrolieriai buvo gerai pamokyti

Vilniaus miesto apylinkės teismas

Buvo nubausti du viešojo transporto kontrolieriai, kurie panaudojo fizinę jėgą prieš keleivius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvo nubausti du viešojo transporto kontrolieriai, kurie panaudojo fizinę jėgą prieš keleivius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniuje nuteisti prieš keleivius fizinę jėgą naudoję kontrolieriai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje nuteisti prieš keleivius fizinę jėgą naudoję kontrolieriai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 22, 2015, 5:58 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:29 PM

Antanas Tamošiūnas turės sumokėti 1129 eurų, o Artūras Kilijonas – 941 euro dydžio baudą. Taip pat kaltinamieji turės atlyginti neturtinę žalą nukentėjusiesiems. Abu kaltinamieji savo kaltę proceso metu neigė, pranešė teismo atstovė spaudai.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į faktą, kad pareiginiai nuostatai suteikia kontrolieriams teisę pristatyti pažeidėjus į policijos komisariatą. Tačiau joks aktas nenumato kontrolieriams teisės naudoti prievartą ar sulaikyti keleivius. Fizinės jėgos panaudojimo jų pareiginiai nuostatai nenumato.

Teismas pažymėjo, kad kontrolieriai turi teisę gintis, jei jų sveikatai ar gyvybei kyla pavojus, tačiau tokio pavojaus šioje byloje neįžvelgta.

Taip pat teismas atkreipė dėmesį, kad savo veiksmais kaltinamieji diskreditavo valstybės tarnautojo, kuriam prilyginamas kontrolierius, vardą, todėl padaryta didelė žala ir valstybei.

A.Tamošiūnas ir A.Kilijonas buvo kaltinami fizinės jėgos panaudojimu prieš du asmenis, važiavusius 33 maršruto autobusu. Autobusui sustojus ir atsidarius durims, kontrolieriai užblokavo praėjimą ir neleido nukentėjusiesiems išlipti, o vėliau, naudodami prievartos veiksmus, sulaikė juos ir pristatė į policijos komisariatą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.