Neteisėtai namuose ginklą laikęs senolis pats iškvietė policiją

Girto vyro namuose Radviliškio r. policija aptiko neteisėtai laikomą ginklą. Vyriškis uždarytas į areštinę.

Girto vyro namuose Radviliškio r. policija aptiko neteisėtai laikomą ginklą.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Girto vyro namuose Radviliškio r. policija aptiko neteisėtai laikomą ginklą.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 7:33 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 5 val. 32 min. Radviliškio r., Liepinės kaime, 74-erių metų vyro namuose, rastas ir paimtas neteisėtai laikomas 7,65 mm pistoletas „JP Sauer & Sohn Suhl“ su dėtuve ir vienu šoviniu.

Neblaivus (1,94 prom. alkoholio) vyras uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių apskrities VPK pateikė daugiau šio įvykio detalių. Kaip rašoma pranešime,  ketvirtadienį ryte, apie 5 val. 30 min., iš Liepynės kaimo, Radviliškio rajone esančio įrengto vieno mygtuko pagalbos įrenginio atskriejo pagalbos šauksmas. 74 metų šio kaimo gyventojas pranešė, kad kažką sužalojęs.

Atskubėję pareigūnai pamatė vaizdus, kurie paprastai nėra būdingi nusikalstamų veikų įvykio vietoms. Name, kuriame buvo rasti du neblaivūs vyriškiai, tvyrojo pakankamai draugiška atmosfera.

Sodybos šeimininkas, kuriam buvo nustatytas 1,94 promilių girtumas, išgertuvių metu apsižodžiavo su pažįstamu vyriškiu, kuris irgi buvo neblaivus (2,31 prom.) ir pastarajam, konflikto įkarštyje trinktelėjo buteliu per galvą. O, atvykus pareigūnams, abu vyriškiai visus ginčus jau buvo pamiršę ir net neprisiminė, kad kvietė pagalbos.

Tačiau, visiškai netikėtai, policijos pareigūnų laukė kitas netikėtumas. Namo virtuvėje, po stalu, buvo rastas neteisėtai laikomas 7,65 mm kalibro pistoletas „J. P. Sauer & Sohn“ su dėtuvėje esančiu vienu šoviniu. Šiam ginklui laikyti sodybos šeiminkas leidimo neturėjo.

Taigi, vieno mygtuko paspaudimu senolis ne tik išsikvietė policijos pareigūnus, bet ir suteikė jiems pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Na, o rastas pistoletas bus perduotas tirti ekspertams, kurie nustatys, ar tai yra šaunamasis ginklas, tinkamas šaudyti, ir pateiks išvadas, kuriomis remiantis bus priimtas sprendimas dėl atsakomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.