Pažadėjo automobilį, apgavo ir dar pasityčiojo

Internete pigiai parduodamu automobiliu susigundę ir avansą sumokėję žmonės papildo kalinimo vietoje sėdinčių nusikaltėlių sąskaitas. Negana to, iš lengvatikių dar ir pasityčiojama.

Sutartą valandą BMW pardavėjo bergždžiai pralaukęs jaunuolis dar ne kartą mėgino skambinti jo telefono numeriu, tačiau niekas neatsiliepė.<br>V.Balkūno nuotr.
Sutartą valandą BMW pardavėjo bergždžiai pralaukęs jaunuolis dar ne kartą mėgino skambinti jo telefono numeriu, tačiau niekas neatsiliepė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jun 9, 2015, 7:47 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:18 PM

„Ragas tau ant tos mašinos ir ant pinigų. Ačiū, kad man padovanojai 100 eurų. Aš tau iš kalėjimo skambinu. Žąsis esi“, – tokią žinutę telefonu gavo sumokėto avanso arba žadėto automobilio ieškojęs 22 metų gargždiškis.

Ant telefoninių sukčių jauko užkibęs jaunuolis prieš tai ilgai, tačiau nesėkmingai bandė parduoti savo BMW 318 markės automobilį, už kurį prašė 5 tūkst. eurų. Jau praradęs viltį jis vienoje interneto automobilių pardavimo svetainių pastebėjo už 5,6 tūkst. eurų parduodamą BMW 760, kurio reali rinkos kaina yra gerokai didesnė.

Paskambinęs nurodytu telefonu vaikinas pasiūlė keistis automobiliais. Pašnekovas sutiko, tačiau pareikalavo iš anksto sumokėti kainų skirtumą – 600 eurų. Gargždiškis nusiderėjo iki 400 eurų, tačiau pervesti nepažįstamajam visą sumą pabūgo.

Tuo metu pašnekovas skubino apsispręsti, nes neva norinčių pirkti jo automobilį yra ir daugiau.

Sukčiaus į kampą spaudžiamas jaunuolis sutiko į nurodytą banko sąskaitą pervesti 100 eurų avansą, o BMW pardavėjas patikino, kad mašinos niekam nebesiūlys.

Su nepažįstamuoju gargždiškis susitarė po kelių dienų susitikti Klaipėdoje prie „Regitros“, kur turėjo apsikeisti automobiliais ir sumokėti likusį kainų skirtumą.

Sutartą valandą BMW pardavėjo bergždžiai pralaukęs jaunuolis dar ne kartą mėgino skambinti jo telefono numeriu, tačiau niekas neatsiliepė.

Supratęs, kad yra apgautas, lengvatikis gargždiškis mėgino prisiskambinti iš kito telefono, tačiau sukčius neatsiliepė.

Netrukus jis gavo SMS žinutę, kuri viską paaiškino. Įsiutęs jaunuolis jam atrašė aštresniais žodžiais, tačiau sulaukė dar vienos žinutės su kalinių žargono ir keiksmažodžių lavina.

Dėl sukčiavimo atvejo ikiteisminį tyrimą pradėjusi Klaipėdos rajono policija nustatė, kad gargždiškio pinigai nukeliavo į vienos merginos sąskaitą, tačiau šią bylą tiriantis Andrius Adomaitis mano, kad atsekti tolesnio pinigų kelio nepavyks: „Paprastai taikoma tokia schema: kokios nors nieko nenutuokiančios merginos paprašoma pasinaudoti jos banko sąskaita, į kurią kažkas esą turi pervesti skolą.

Vėliau atėjęs nusikaltėlių bendrininkas gautus pinigus pasiima grynaisiais, o už paslaugą palieka keletą eurų.“

Anot jo, ant kalėjime sėdinčių telefoninių sukčių kabliukų užkimba nemažai lengvatikių, kurie susigundo už mažą kainą siūlomu automobiliu.

Tačiau prašomą avansą lengvai išsiunčiantys nukentėjusieji nesusimąsto, kodėl automobilis parduodamas gerokai pigiau už rinkos kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.