Vokietijoje sulaikytas 10 metų kalėti nepanoręs telšiškis

Į Lietuvą pargabentas Telšių gyventojas, kuris buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau nuo bausmės atlikimo pasislėpė, o po kelių metų buvo sulaikytas Vokietijoje.

Vokietijoje sulaikytas 10 metų kalėti nepanoręs telšiškis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vokietijoje sulaikytas 10 metų kalėti nepanoręs telšiškis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 8:24 PM

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, birželio 16-ąją Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 30 metų telšiškio atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę, slapstymąsi.

Už didelio kiekio kontrabandinių narkotinių medžiagų gabenimo organizavimą ir kitus su narkotinėmis medžiagomis susijusius nusikaltimus Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu vyrui 2011-ųjų balandžio 13 dieną buvo paskirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė. Lietuvos apeliaciniam teismui išnagrinėjus gautą skundą, 2012 m. kovo 16 dieną bausmė buvo sušvelninta iki 10 metų 3 mėnesių.

Laisvės atėmimo bausmę vengęs atlikti ir nuo teisėsaugos slapstęsis telšiškis buvo ieškomas, jam rasti buvo paskelbta ir tarptautinė paieška. Po keleto laisvėje praleistų metų nuteistasis pareigūnų sulaikytas Vokietijoje, o išdavus Europos arešto orderį dėl asmens perdavimo Lietuvai, birželio 12 d. pargabentas į gimtąją šalį, į įkalinimo įstaigą.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad asmenims, kurie nuteisti arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimti, už vengimą atlikti numatytą bausmę arba laikinai išleistiems iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos ir be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžusiems atgal, numatyta baudžiamoji atsakomybė. Dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.