Policijos pareigūnai Panevėžyje pašovė žmogų

Praėjusį savaitgalį Panevėžyje specialios policijos operacijos metu buvo pašautas sulaikomas įtariamasis. 38–erių metų vyrui vienas iš operacijoje dalyvavusių pareigūnų paleido šūvį į sėdmenis. Sulaikymas vyko centrinėje miesto dalyje.

Vienas iš įtariamųjų bandė išvengti sulaikymo. Jis su BMV X5 automobiliu lėkė dideliu greičiu, kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.<br>Policijos departameno prie VRM nuotr.
Vienas iš įtariamųjų bandė išvengti sulaikymo. Jis su BMV X5 automobiliu lėkė dideliu greičiu, kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.<br>Policijos departameno prie VRM nuotr.
Dėl pareigūnų veiksmų vyras kreipėsi į advokatą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Dėl pareigūnų veiksmų vyras kreipėsi į advokatą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Petrauskienė

Jun 18, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 12:48 PM

Panevėžietis advokatas Žygimantas Rutkauskas sakė, kad viena sulaikymo operacijos liudininkė pasakojo, jog į įtariamąjį buvo šauta tuomet, kai šis jau buvo paguldytas ant pilvo. „Nebuvo jokio reikalo panaudoti ginklą. Sulaikomas žmogus jau nebegalėjo priešintis. Tai buvo perteklinės priemonės. Nebent pareigūnas iššovė netyčia. Mano žiniomis, sulaikomasis buvo dar ir sumuštas“, – sakė Ž.Rutkauskas.

Advokato teigimu, sužeistasis tiesiai iš sulaikymo vietos greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Vyrui sužaloti sėdmenys, todėl ligoninėje jis buvo operuotas. Po operacijos įtariamasis išgabentas į areštinę. Teismas jį leido suimti dešimčiai parų.

Medžiojo užsieniečių automobilių vagis

Pasak pareigūnų, Panevėžyje sulaikomi asmenys aktyviai priešinosi pareigūnams, todėl kriminalistai panaudojo tarnybinį ginklą. Sulaikytieji yra policijai gerai žinomi vyrai.

Pareigūnus iki įtariamųjų atvedė automobilių vagysčių tyrimas. Palangos mieste 2015 m. gegužės ir birželio mėnesiais buvo įvykdytos kelios, užsienio piliečiams priklausančių automobilių vagystės, dėl kurių ikiteisminius tyrimus atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai.

Vieno iš atliekamo ikiteisminio tyrimo metu, gavus duomenų apie asmenis, galimai susijusius su 2015 m. birželio mėn. Palangos mieste, Baltarusijos pilietei priklausančio automobilio BMW X5 vagyste, buvo vykdoma nevieša policijos operacija, siekiant sulaikyti vagyste įtariamus asmenis.      Teko operuoti

Pareigūnai sulaikymo operaciją surengė Panevėžyje. Dalyvavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Klaipėdos apskrities bei Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Buvo sulaikyti 1977 m. gimęs panevėžietis ir 1972 m. gimęs vilnietis, kurie įtariami minėto automobilio vagyste.

Pareigūnų teigimu, sulaikymo metu, vienas iš įtariamųjų bandė išvengti sulaikymo, dideliu greičiu sprukdamas BMV X5 automobiliu, kertant sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, tuo sukeldamas didelį pavojų aplinkiniams, dėl ko buvo imtasi neatidėliotinų veiksmų, užkertant automobiliais jam kelią ir taip neutralizuojant kylančią riziką.

Sulaikant asmenį, įtariamasis aktyviais fiziniais veiksmais priešinosi sulaikymui, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, todėl buvo panaudotas tarnybinis ginklas, įtariamasis nesunkiai sužeistas. Gyvybiškai svarbūs organai pažeisti nebuvo, todėl, po tą pačią dieną atliktos operacijos, medikai leido sulaikytąjį patalpinti į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Įtariamiesiems pateikti įtarimai dėl nusikalstamų veikų: didelės vertės svetimo turto pagrobimo ir turto prievartavimo. Abu įtariamieji ankščiau teisti, nedirbantys, darbo biržoje neregistruoti. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas.

Klaipėdos apskr. VPK kriminalinės policijos NNTV pareigūnai toliau intensyviai tęsia šį ir kitus ikiteisminius tyrimus siekiant nustatyti visus asmenis, susijusius su šio bei kitų, užsienio piliečiams priklausančių automobilių, vagystėmis.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Už turto prievartavimą asmuo gali būti baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.