E. Ostapenką sumušė, pririšo prie medžio ir bandė apvogti namus

Klaipėdos atlikėjas Eugenijus Ostapenka gydosi sulaužytą ranką, nosį ir žandikaulį – taip liūdnai jam baigėsi pažintis „Facebook“ socialiniame tinkle. Dainininkas buvo išvežtas į mišką, smarkiai sumuštas, pririštas prie medžio, apiplėštas ir paliktas nakčiai, o skriaudikai pagrobę buto raktus bandė įsibrauti į jo šeimos namus.

E.Ostapenkai egzekuciją surengė trys vyrai, tarp kurių buvo ir jo „Facebook“ draugas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
E.Ostapenkai egzekuciją surengė trys vyrai, tarp kurių buvo ir jo „Facebook“ draugas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 22, 2015, 10:23 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:32 PM

Tačiau jiems nepasisekė. Sūnus spėjo perspėti motiną apie gresiantį pavojų, ir ši užklupo atėjūnus nusikaltimo vietoje.

„Prieš kurį laiką mano „Facebook“ draugu tapo Mindaugu prisistatęs vyras. Dažnai bendrauju „Facebook“ paskyroje. Čia turiu apie 5000 draugų. Viskas tvarkoje. Tačiau šis buvo kitoks – vis aiškino, kad gyvena netoli mano namų, dažnai su draugais susitinka prie „BIG“ prekybos centro. Ir jie norėtų iš arčiau susipažinti su gyvu dainininku“, – pasakojo 37 metų E.Ostapenka.

Birželio 13 dieną Mindaugas įsiprašė pas jį į svečius. Po darbo grįžusiai E.Ostapenkos motinai naujasis sūnaus draugas nepatiko ir ji paprašė jo išeiti.

Svečias pasidairė po butą, žvilgterėjo į virtuvę, apžiūrėjo svetainę, atlikėjo ir jo tėvų kambarius. Matyt, tuomet jam ir kilo mintis apvogti dainininko namus.

„Vėliau jis pradėjo vėl man siuntinėti žineles ir kviesti susitikti. Jaučiau, kad kažkas čia slypi. Praėjusį penktadienį tiesiog ėmė atakuoti per „Facebook“, klausinėjo kur ir kuo dirba mano tėvai, kada grįžta namo. Paskui parašė, kad po 30-40 minučių bus prie mano namų. Ir nutraukė ryšį.

Aš jam skambinau telefonu, norėjau pasakyti, kad niekur neisiu, bet jis neatsiliepė. Po pusantros valandos paskambino, kad jau stovi prie mano namų. Buvo prieš 14 valandą. Nusileidau žemyn. Čia buvo dar vienas vyras, vardu Justas. Jį kažkur anksčiau esu matęs. Sako, sėdame į mašiną, pasikalbėsime“, – liūdnojo penktadienio įvykius pasakoja E.Ostapenka.

Baltos spalvos automobilyje prie vairo sėdėjo dar vienas vyriškis. Kai visi sulipo, automobilis pajudėjo – važiavo neilgai ir netrukus sustojo miške šalia Danės upės.

Vyrai išlipo, naujieji bičiuliai išgėrė alaus ir netrukus prasidėjo egzekucija.

„Justas staiga suėmė mano rankas už nugaros ir uždėjo antrankius. Vėliau paguldė ant žemės, iš mano kojinių padarė smaugvirvę ir apsukęs aplink kaklą smaugė, mušė rankomis ir spardė kojomis. Paskui paėmė peilį ir ėmė išilgai pjaustyti man marškinius. Pakelia nuo kūno ir pjausto. Jaučiau, kaip iš nosies teka kraujas, skaudėjo galva, spengė ausys.

Klausiau, už ką, jie nieko nesakė, išvis nekalbėjo. Galiausiai iš mano batų ištraukė raištelius, privertė mane apglėbti medį ir priekyje surišo rankas. Tuomet nusegė odinį diržą, nuėmė ant krūtinės kabėjusį sidabrinį kryželį, numovė ir nugvelbė batus – jie kainavo 120 eurų, neseniai sesuo buvo padovanojusi. Iš kišenės ištraukė buto raktus ir pasišalino. Kiek laiko ten praleidau, nesuvokiau, buvau ištiktas šoko“, – aiškina atlikėjas.

Likęs vienas E.Ostapenka bandė kaip nors atrišti batraraiščius ir išsivaduoti. Po kurio laiko jam tai pavyko – raištelis po ilgo tampymo ir brūžinimo nutrūko. Tuomet jis basas ir sušalęs ėmė eiti palei Danės upės krantą. Ankstų šeštadienio rytą jis atsidūrė Klaipėdos šiaurinėje dalyje – Mažajame kaimelyje.

Apie pusę septintos E.Ostapenka pastebėjo gatvėje stovintį taksi. Vairuotojas ne tik nustėro, bet iš pradžių gerokai išsigando, išvydęs kruviną, basą, sumuštu sutinusiu veidu, nuo smūgių pajuodusiomis ausimis vyrą supjaustytais marškiniais ir aplink kaklą apvyniota kažkokia virve. Bet išgirdęs jo istoriją iškart paskambino policijai.

Nugabenus vyrą į 1-ąjį policijos komisariatą, iškart buvo iškviesta greitoji, kuri pristatė sužalotąjį į ligoninę. Čia jam sugipsuota sulaužyta dešinioji ranka, suteikta būtinoji medicinos pagalba.

Patikrintas ir E.Ostapenkos blaivumas – alkoholio matuoklis rodė visus nulius. Visišką blaivumą patvirtino ir kraujo tyrimas.

Ligoninėje atlikėją apklausė policijos pareigūnai. Jie pasiėmė ir įvykio įkalčius – supjaustytus marškinius, batų raištelius ir iš kojinių padarytą smaugvirvę.

Paaiškėjo, kad dar penktadienio vakarą, kai E.Ostapenkai buvo surengta egzekucija, jo motinai Liubovei Ostapenko skambino Aivaru – Eugenijaus bičiuliu – prisistatęs vyras ir ragino kažkur atvažiuoti pasiimti sūnaus. Kai motina pasakė, kad atvažiuos sesuo, pokalbis buvo nutrauktas.

Tikriausiai raktus nuo buto pavogę nusikaltėliai norėjo moterį ir jos vyrą išvilioti iš namų ir patys į juos įsibrauti. Tačiau tąkart nepasisekė.

Pagal telefono numerį E.Ostapenka lengvai išsiaiškino, kad motinai skambino tas pats „Facebook“ draugas Mindaugas.

Nepasisekus pirmą kartą apvogti buto, vyrai rankų nenuleido ir nusprendė operaciją pakartoti šeštadienio rytą. Tačiau E.Ostapenka iš taksisto telefono jau buvo paskambinęs motinai, jai viską papasakojęs ir perspėjęs apie galimą pavojų.

„Rytą apie pusę aštuntos motina ėjo į darbą. Nusileidusi laiptais ir pažiūrėjusi per laiptinės durų stiklinį langelį pamatė, kaip nepažįstami vyrai magnetiniu rakteliu ruošiasi atidaryti duris. Motina iškart palipo laiptais į viršų ir matė, kaip tie du pasuko lifto link.

Mes gyvename antrame aukšte. Mama sustojo tarp antrojo ir trečiojo aukšto. Vyrai liftu pakilo į viršų, paskui nusileido žemyn ir užlipo į mūsų aukštą. Mindaugas ir Justas, kuris mane mušė, priėjo prie durų ir bandė jas atrakinti, bet staiga pamatė mamą. Ta susijaudinusi paklausė – ką čia darote? Ai, sako, supainiojom, mes į devintą aukštą. Pas ką? Pasakė kažkokią pavardę. Toks žmogus mūsų name negyvena.

Tuomet mama pasakė, kad iškvies policiją, ir jie pabėgo“, – pasakojo E.Ostapenka, įsitikinęs, kad planas apvogti butą buvo paruoštas ir apsvarstytas iš anksto.

Mat penktadienio vakarą eidamas susitikti su „Facebook“ draugu jis neplanavo ilgai užtrukti, todėl pasiėmė tik vieną buto durų raktą – nuo apatinės spynos ir lauko durų magnetuką.

Kaip paaiškėjo vėliau, į viršutiniosios spynos skylutę buvo pripilta klijų, tikintis, kad buto šeimininkai į ją negalės įkišti rakto ir užrakins duris tik apatiniuoju. Tai patvirtino spynų specialistas, šis faktas užfiksuotas ir policijos dokumentuose.

L.Ostapenko dėl šio įvykio pirmadienį kreipėsi į policiją ir paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo ir sveikatos sutrikdymo jau pradėtas. Antradienį E.Ostapenkai bus atlikta medicinos ekspertizė ir nustatytas sveikatos sutrikdymo mastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.