Dėl buvusių omonininkų išteisinimo – apeliacinis skundas

Išsamiai išnagrinėję Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo šių metų birželio 4 d. buvo išteisinti du buvę OMON pareigūnai, antradienį Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriui prokurorai pateikė apeliacinį skundą, kuriuo prašo minėtą nuosprendį panaikinti.

Apeliaciniu skundu taip pat prašoma teismo abu kaltinamuosius pripažinti kaltais skiriant kiekvienam iš jų 12 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisti solidariai iš abiejų kaltinamųjų byloje pareikštus civilinius ieškinius.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Apeliaciniu skundu taip pat prašoma teismo abu kaltinamuosius pripažinti kaltais skiriant kiekvienam iš jų 12 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisti solidariai iš abiejų kaltinamųjų byloje pareikštus civilinius ieškinius.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 5:32 PM

Atsižvelgdami į teismo nuosprendyje dėstomus ir išteisinimą lėmusius argumentus, susijusius su nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų požymių kvalifikavimu, prokurorai pateiktą skundą grindžia tarptautinės humanitarinės teisės ir nacionalinių teisės aktų normomis bei tarptautine teismine praktika, kas, prokurorų manymu, pakankamai aiškiai ir konkrečiai argumentuoja kaltinimus šiems asmenims ir leidžia siekti apkaltinamojo nuosprendžio apeliacinės instancijos teisme.

Prokurorų manymu, rezonansinę diskusiją sukėlęs tam tikrų sąvokų, normų bei principų interpretavimas yra sąlygotas unikalios teisiniu požiūriu to meto Lietuvos situacijos bei iš esmės neegzistuojančios Lietuvoje teisminės praktikos tokiose bylose.

Taip pat vertindami, kad esamoje situacijoje teisinė diskusija kaltinimų formulavimo klausimu neturi užkirsti kelio teisingumo siekiams bei atsižvelgdami į procesinį būtinumą patikslinti kaltinimų formuluotes, šiuo apeliaciniu skundu prokurorai pateikė ir prašymą pakeisti kaltinimą. Apeliaciniu skundu taip pat prašoma teismo abu kaltinamuosius pripažinti kaltais skiriant kiekvienam iš jų 12 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisti solidariai iš abiejų kaltinamųjų byloje pareikštus civilinius ieškinius.

Parengti apeliacinį skundą ir palaikyti valstybinį kaltinimą procese pavesta Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento ir Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.