Nerijus Kalaušis vėl atvežtas į teismą

Dviguba žmogžudyste kaltinamas 36 metų Nerijus Kalaušis penktadienį ryte atvežtas į Kauno apygardos teismą, mat baigėsi jo suėmimo laikas. Prokurorai prašė teismo leidimo ir toliau vyriškį laikyti už grotų.

Prieš porą mėnesių N.Kalaušis teisme elgėsi agresyviai.<br>P.Mantauto nuotr.
Prieš porą mėnesių N.Kalaušis teisme elgėsi agresyviai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 26, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:30 AM

Tokiai įvykių eigai nesipriešino ir pats kaltinamasis, kuris pareiškė suprantąs, kad į laisvę nebus paleistas. N.Kalaušis šįkart elgėsi labai ramiai ir net pagarbiai. Teismas suėmimo laiką pratęsė 3 mėnesiams. 

Visai neseniai kriminalistai baigė šio šiurpaus nusikaltimo tyrimą, o prokurorai bylą perdavė į teismą. Beveik neabejojama, kad ji bus nagrinėjama ne viešuose teismo posėdžiuose. Bylą nagrinės teisėjų kolegija, kuroje bus pirmininkaujanti teisėja Danutė Giačaitė, taip pat teisėjai Viktoras Preikšas bei Kęstutis Dargužis.  Teismo procesas prasidės ne anksčiau kaip rudenį.

Iš Kaišiadorių rajono kilęs N.Kalaušis kaltinamas praėjusių metų gruodžio 27-osios naktį Giraitėje (Kauno r.) peiliu subadęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę-Butkienę ir jos bičiulį 37 metų Giedrių Pavasarį.

N.Kalaušis kurį laiką bendravo ir kartu gyveno su jauna moterimi, tačiau likus porai savaičių iki tragedijos pora išsiskyrė. Į buvusios mylimosios namus užsukusį ir kitą vyriškį aptikusį N.Kalaušį ištiko pykčio priepuolis.Čiupęs peilį jis subadė abu lovoje gulėjusius žmones ir dingo.

Viename socialiniame tinkle vyriškis prasitarė apie savižudybę, tačiau labai greitai kriminalistai N.Kalaušį sučiupo Kaišiadoryse.Vyriškis iš esmės niekada neneigė savo kaltės.

Įlgą laiką vyriškis nesutiko važiuotį įvykio vietą ir tik balandžio mėnesį netikėtai pats pareiškė norą vykti duoti parodymų į Giraitę. Nusikaltimo vietoje jis praleido kelias valandas ir atsakinėjo į pateiktus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.