E.Ostapenka savo skriaudiką atpažino „Facebook“ paskyroje

Aiškėja, kas pasityčiojo iš atlikėjo Eugenijaus Ostapenkos – išvežė jį į mišką, sumušė, pririšo prie medžio, o nugvelbę namų raktus bandė atrakinti buto duris. Tačiau kol kas egzekucijos dalyviai nesulaikyti.

E.Ostapenkai dažnai nutinka neįtikėtinų dalykų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Ostapenkai dažnai nutinka neįtikėtinų dalykų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Ostapenka teigia, kad šiose „Facebook“ nuotraukose – jį kankinęs ir sumušęs Justas.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Ostapenka teigia, kad šiose „Facebook“ nuotraukose – jį kankinęs ir sumušęs Justas.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Ostapenka teigia, kad tai – jį kankinęs ir sumušęs Justas.<br>„Facebook“nuotr.
E.Ostapenka teigia, kad tai – jį kankinęs ir sumušęs Justas.<br>„Facebook“nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Jun 29, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:01 PM

Baiminamasi, kad jį sumušęs asmuo gali dingti iš Lietuvos – redakcijos žiniomis 21 metų Justas rengiasi šiomis dienomis išvykti į užsienį.

Atlikėjui pagalbos ranką ištiesė „Facebook“ draugai. Jie teigia išgirdę, kaip vienas vaikinas daugiabučių namų kieme gyrėsi bendraamžiams, kaip sudorojo E.Ostapenką – išviliojo jį į mišką, ten tyčiojosi ir kankino.

Redakcijos žiniomis, pareigūnai jau porą kartų buvo atvykę į jo namus, tačiau jų arba specialiai neįsileido, arba namuose nieko nebuvo. Kartą įtariamasis esą buvo užkluptas kieme, bet sugebėjo pasprukti.

Pasak redakcijos šaltinių,  Justas per praėjusią savaitę padarė dar ne vieną nusikaltimą – esą prieš savaitę vidury dienos įsibrovė į pagyvenusios šeimos namus Mogiliovo gatvėje ir norėjo juos apiplėšti, bet buto šeimininkas sugebėjo jį išvyti. Tos pačios dienos vakarą jis pavogė alaus butelį iš vienos Klaipėdos degalinės ir pabėgo. Tai neva užfiksavo degalinės vaizdo kameros.

Kad pasakojama apie tą patį žmogų, kuris jį sumušė, E.Ostapenka neabejoja. Mat jam atsiųstoje nuotraukoje jis atpažino savo skriaudiką Justą.

„Tai tikrai tas žmogus, kuris mane mušė ir kankino“, – sako atlikėjas, atsiuntęs lrytas.lt redakcijai įtariamojo nuotrauką iš „Facebook“.

Kol kas atlikėjas neapklaustas. Praėjusį penktadienį jis atvyko į apklausą 1-ajame policijos komisariate viena valanda anksčiau ir dėl to esą turėjo išklausyti tyrėjos priekaištų. Tuomet jis parašė pareiškimą policijos viršininkui, kad jį apklaustų kita tyrėja.

E.Ostapenka namuose gydosi sulaužytą ranką, nosį ir žandikaulį – tokios pažinties „Facebook“ socialiniame tinkle pasekmės.

„Prieš kurį laiką mano „Facebook“ draugu tapo Mindaugu prisistatęs vyras. Dažnai bendrauju „Facebook“ paskyroje. Čia turiu daugybę draugų. Viskas tvarkoje. Tačiau šis buvo kitoks – vis kvietė susitikti, aiškino, kad norėtų iš arčiau susipažinti su gyvu dainininku“, – pasakojo 37 metų E.Ostapenka.

Birželio 13 dieną Mindaugas įsiprašė pas jį į svečius, apžiūrėjo visus kambarius. Po darbo grįžusiai E.Ostapenkos motinai naujasis sūnaus draugas nepatiko ir ji paprašė jo išeiti.

„Vėliau jis pradėjo vėl man siuntinėti žineles ir kviesti susitikti. Birželio 19-ąją, penktadienį, tiesiog ėmė atakuoti per „Facebook“, klausinėjo kur ir kuo dirba mano tėvai, kada grįžta namo. Paskui paskambino ir pasakė, kad jau stovi prie mano namų. Buvo prieš 14 valandą. Nusileidau žemyn. Čia buvo dar vienas vyras, vardu Justas,“ – pasakojo E.Ostapenka.

Visi sėdo į baltos spalvos automobilį. Važiavo neilgai ir netrukus sustojo miške šalia Danės upės.

„Justas staiga suėmė mano rankas už nugaros ir uždėjo antrankius. Vėliau paguldė ant žemės, iš mano kojinių padarė smaugvirvę ir apsukęs aplink kaklą smaugė, mušė rankomis ir spardė kojomis. Paskui paėmė peilį ir ėmė išilgai pjaustyti man marškinius. Pakelia nuo kūno ir pjausto. Jaučiau, kaip iš nosies teka kraujas, skaudėjo galva, spengė ausys. Klausiau už ką – jie nieko nesakė. Galiausiai iš mano batų ištraukė raištelius, privertė mane apglėbti medį ir priekyje surišo rankas. Tuomet nusegė odinį diržą, nuėmė ant krūtinės kabėjusį sidabrinį kryželį, nugvelbė batus. Iš kišenės ištraukė buto raktus ir pasišalino“, – aiškino atlikėjas.

Likęs vienas E.Ostapenka bandė kaip nors išsivaduoti. Po kurio laiko tai pavyko. Tuomet jis basas ir sušalęs ėmė eiti palei Danės upės krantą. Ankstų šeštadienio rytą atsidūrė Klaipėdos šiaurinėje dalyje – Mažajame kaimelyje.

Apie pusę septintos E.Ostapenka pastebėjo gatvėje stovintį taksi. Vairuotojas iškart paskambino policijai.

Patikrintas E.Ostapenkos blaivumas – alkoholio matuoklis rodė nulius.

Šeštadienio rytą buvo bandyta apvogti E.Ostapenkos tėvų namus, tačiau jis apie gresiantį pavojų jau buvo spėjęs perspėti motiną.

Liubovė Ostapenko pastebėjo į liftą einančius du įtartinus vyrus. Moteris palaukė laiptinėje ir matė, kaip jie priėjo prie jos buto durų ir bando jas atrakinti.

Ji sušuko, kad iškvies policiją. Tie du iškart paspruko. L.Ostapenko dėl šio įvykio kreipėsi į policiją.

E.Ostapenka mano, kad į butą norėjo įsibrauti Mindaugas, jo „Facebook“ draugas, ir Justas, kuris jį mušė miške. Jis įsitikinęs, kad planas apvogti butą buvo paruoštas ir apsvarstytas iš anksto.

Redakcijos žiniomis, „Facebook“ draugas apgaudinėjo atlikėją nuo pat pradžių – iš tikrųjų jo vardas ne Mindaugas.

Visą kompaniją į mišką nuvežė vienos Klaipėdos taksi bendrovės taksistas. Tuo metu jam buvo laisva diena.

Klaipėdos policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo ir sveikatos sutrikdymo.

Pareigūnai tyrimo aplinkybių nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.