E.Ostapenkos skriaudikas dingo – skelbiama jo paieška

Atlikėjui Eugenijui Ostapenkai seniai aišku, kas jį išvežė į mišką, sumušė, pririšo prie medžio, o paskui nugvelbę namų raktus bandė atrakinti buto duris. Jis nurodė policijai vieno įtariamojo vardą ir pavardę, pateikė nuotrauką, tačiau kol kas ši informacija nepatvirtinta, nes vaikinas neatvyksta į policiją. Nuspręsta skelbti jo paiešką.

E.Ostapenka tvirtina, kad šis vaikinas jį kankino.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Ostapenka tvirtina, kad šis vaikinas jį kankino.<br>„Facebook“ nuotr.
E.Ostapenkai dažnai nutinka neįtikėtinų dalykų.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
E.Ostapenkai dažnai nutinka neįtikėtinų dalykų.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

Sep 3, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:06 PM

Surasti įtariamąjį skriaudiką – 21 metų Justą – E.Ostapenkai padėjo „Facebook“ draugai. Jie teigė išgirdę, kad vienas vaikinas daugiabučių namų kieme gyrėsi bendraamžiams, kaip sudorojo dainos „Dviratukas“ atlikėją – išviliojo jį į mišką, ten tyčiojosi ir kankino.

Redakcijos žiniomis, pareigūnai porą kartų buvo nuvykę į jo namus, tačiau jų arba specialiai neįsileido, arba namuose nieko nebuvo.

Kad pasakojama apie tą patį žmogų, kuris jį sumušė, E.Ostapenka neabejoja. Mat jam atsiųstoje nuotraukoje jis atpažino savo skriaudiką Justą.

„Tai tikrai tas žmogus, kuris mane mušė ir kankino“, – sako atlikėjas, atsiuntęs lrytas.lt redakcijai įtariamojo nuotrauką iš „Facebook“.

E.Ostapenka jau apklaustas policijoje. O Justas čia nepasirodo.

„Jį šiandien turėjo apklausti tyrėja. Ji man pasakė: jei šiandien neateis, aš paskelbsiu tarptautinę paiešką. Jis taip ir nepasirodė.Tai tikrai tas pats Justas, kurio nuotrauką buvau atsiuntęs“, – sakė E.Ostapenka.

Nuo incidento jau praėjo pustrečio mėnesio. E.Ostapenkai sugijo sulaužyta ranka, nosis ir žandikaulis – tokios buvo pažinties „Facebook“ socialiniame tinkle pasekmės.

„Prieš kurį laiką mano „Facebook“ draugu tapo Mindaugu prisistatęs vyras. Dažnai bendrauju „Facebook“ paskyroje. Čia turiu daugybę draugų. Tačiau šis buvo kitoks – vis kvietė susitikti, aiškino, kad norėtų iš arčiau susipažinti su gyvu dainininku“, – pasakojo 37 metų E.Ostapenka.

Birželio 13 dieną Mindaugas įsiprašė pas jį į svečius, apžiūrėjo visus kambarius. Po darbo grįžusiai E.Ostapenkos motinai naujasis sūnaus draugas nepatiko ir ji paprašė jo išeiti.

„Vėliau jis pradėjo kviesti susitikti. Birželio 19-ąjątiesiog ėmė atakuoti per „Facebook“, klausinėjo kur ir kuo dirba mano tėvai, kada grįžta namo. Paskui paskambino ir pasakė, kad jau stovi prie mano namų. Buvo prieš 14 valandą. Nusileidau žemyn. Čia buvo dar vienas vyras, vardu Justas,“ – pasakojo E.Ostapenka.

Visi sėdo į baltos spalvos automobilį. Važiavo neilgai ir netrukus sustojo miške šalia Danės upės.

„Justas staiga suėmė mano rankas už nugaros ir uždėjo antrankius. Vėliau paguldė ant žemės, iš mano kojinių padarė smaugvirvę ir apsukęs aplink kaklą smaugė, mušė rankomis ir spardė kojomis. Paskui paėmė peilį ir ėmė išilgai pjaustyti man marškinius. Pakelia nuo kūno ir pjausto. Jaučiau, kaip iš nosies teka kraujas, skaudėjo galva, spengė ausys. Klausiau, už ką, jie nieko nesakė. Galiausiai iš mano batų ištraukė raištelius, privertė mane apglėbti medį ir priekyje surišo rankas. Tuomet nusegė odinį diržą, nuėmė ant krūtinės kabėjusį sidabrinį kryželį, nugvelbė batus. Iš kišenės ištraukė buto raktus ir pasišalino“, – aiškino atlikėjas.

Likęs vienas E.Ostapenka bandė kaip nors išsivaduoti. Po kurio laiko tai pavyko. Tuomet jis basas ir sušalęs ėmė eiti palei Danės upės krantą. Ankstų šeštadienio rytą atsidūrė Klaipėdos šiaurinėje dalyje – Mažajame kaimelyje.

Apie pusę septintos E.Ostapenka pastebėjo gatvėje stovintį taksi. Vairuotojas iškart paskambino policijai.

Šeštadienio rytą buvo bandyta apvogti E.Ostapenkos tėvų namus, tačiau jis jau apie gresiantį pavojų buvo spėjęs perspėti motiną.

Liubovė Ostapenko matė, kaip prie jos buto durų priėjo du vyrai ir bando jas atrakinti.

Ji sušuko, kad iškvies policiją. Tie du iškart paspruko. L.Ostapenko dėl šio įvykio kreipėsi į policiją.

E.Ostapenka įsitikinęs, kad planas apvogti butą buvo paruoštas ir apsvarstytas iš anksto.

Redakcijos žiniomis, „Facebook“ draugas apgaudinėjo atlikėją nuo pat pradžių – iš tikrųjų jo vardas ne Mindaugas.

Klaipėdos policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo ir sveikatos sutrikdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.