Į pensininkų pinigus nusitaikę sukčiai nestokoja fantazijos

Patiklesnius garbaus amžiaus žmones skriaudžiančių sukčių fantazija – beribė. Į senolių santaupas nusitaikę aferistai kuria ir išbando vis naujas pinigų išviliojimo schemas.

Policininku apsimetęs sukčius iš pensininkės išviliojo devynias neva netikras 50 eurų kupiūras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Policininku apsimetęs sukčius iš pensininkės išviliojo devynias neva netikras 50 eurų kupiūras.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 3, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:19 PM

Vienu tokiu naujai sugalvota pinigų pasisavinimo būdu pasinaudojęs sukčius Telšiuose iš 77 metų moters išviliojo 450 eurų, o Kelmėje gyvenanti 81 metų moteris neteko 480 eurų.    

Trečiadienį vakare į Telšių apskrities policijos komisariatą kreipusis pensininkė pranešė nukentėjusi nuo sukčiaus.

Pranešė apie netikrą banknotą

Moteris paaiškino, kad dieną jai į namus paskambinęs ir policijos pareigūnu prisistatęs vyras pasakė, kad ji parduotuvėje pateikė netikrą 50 eurų banknotą.

Tokios žinios nustebintai telšiškei „pareigūnas“ pareiškė, kad dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl reikia patikrinti ir kitus namuose laikomus banknotus – reikia išsiaiškinti, ar šie pinigai yra tikri.

Apsišaukėlis pareikalavo, kad moteris įsileistų į namus pas ją netrukus atvyksiantį kriminalistą ir parodytų jam savo santaupas, o šis pareigūnas išsiaiškintų, ar moteris neturi daugiau netikrų banknotų.

Netrukus pas ją užėjusiam ir kažkokį pažymėjimą parodžiusiam nepažįstamam vyrui telšiškė atidavė devynis 50 eurų banknotus.

Net 450 eurų netekusi moteris tik po kurio laiko suprato tapusi sukčių auka ir kreipėsi į policiją.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepė parodyti santaupas 

Rugsėjo antrąją nuo kriminalinės policijos pareigūnu apsimetusio sukčiaus nukentėjo ir Kelmėje gyvenanti 81 metų moteris.

Pareiškimą dėl apgavystės policijai parašiusi kelmiškė sakė, kad jai apie pusę dviejų dienos telefonu paskambinęs ir kriminalinės policijos pareigūnu prisistatęs vyras paklausė, ar jai pensija mokama pašte. Tai patvirtinusiai pensininkei „kriminalistas“ pranešė, kad pašte gauti pinigai gali būti netikri.

Nustebusiai moteriai apsišaukėlis liepė nepadėti telefono ragelio ir laukti, kol į namus ateis kitas policininkas ir, sutikrinęs banknotų numerius, išsiaiškins, ar pinigai tikri.

Netrukus į duris pasibeldęs policininku Rimantu Stoniu prisistatęs ir kažkokį dokumentą parodęs vyras liepė kelmiškei parodyti namuose laikomas santaupas.

Sutrikusi pensininkė „kriminalistui“ padavė 480 eurų įvairiomis kupiūromis.

Pinigus gavęs aferistas liepė moteriai atnešti pasą.

Kol šeimininkė ieškojo paso, pinigus pagrobęs apsišaukėlis paspruko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.