Žemės tarnybos darbuotoja įtariama padėjusi apgaule įgyti žemės

Nacionalinės žemės tarnybos

Žemės tarnybos darbuotoja įtariama padėjusi apgaule įgyti žemės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Žemės tarnybos darbuotoja įtariama padėjusi apgaule įgyti žemės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:21 PM

STT duomenimis, skyriaus vyresnioji specialistė J.A. klastodama dokumentus padėjo vienam asmeniui – A.V. apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą – Kretingos rajone valstybei priklausantį 75 ha žemės sklypą ir valstybei priklausantį 76 ha miško sklypą.

Vėliau jie buvo išskaidyti į 37 atskirus sklypus ir suprojektuoti įvairiose Lietuvos savivaldybėse. Dalis šių sklypų iš karto buvo parduoti.

Teisės į minėtus žemės sklypus įgytos, kai Nacionalinės žemės tarnybos specialistė neteisėtai atskleidė A.V. jos turimą informaciją apie buvusius savininkus, kuriems iki nacionalizacijos priklausė šie žemės, miško sklypai ir į kuriuos jie patys ar jų artimieji neatkūrė nuosavybės teisių.

Pasinaudojęs šia informacija ir suklastotais dokumentais, A.V. suorganizavo, kad šie dokumentai būtų pateikti Kretingos apylinkės teismui, o šis jų pagrindu neteisingai nustatytų juridinį faktą dėl žemės sklypų paveldėjimo.

Remdamasis šio teismo sprendimu, A.V. per kitus asmenis apgaule įgijo teises į minėtus didelės vertės žemės sklypus.

Antradienį šios aferos sumanytojai ir vykdytojai sulaikyti, atliktos kratos.

Šis ikiteisminis tyrimas – trečias šiais metais STT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų korupcinių nusikaltimų Nacionalinės žemės tarnybos padaliniuose.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai aiškinasi 1,4 ha valstybinės žemės sklypo Vilniuje, kurio rinkos kaina yra didesnė kaip 300 tūkst. eurų, nuomos aplinkybes. Pareigūnai turi duomenų, kad verslo bendrovė nuomos teises į šį sklypą įgijo sukčiaudama.

Taip pat tiriama, ar į verslininkų sukurtą nusikalstamą schemą buvo įtraukti keli žemėtvarkininkai, kurie piktnaudžiaudami tarnyba ir klastodami dokumentus galėjo prisidėti prie nusikalstamos veikos.

Taip pat šių metų rugpjūtį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo dokumento suklastojimo minėtos tarnybos Švenčionių skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.