Paskelbtas nuosprendis ginklus ir šaudmenis kaupusiam kauniečiui

Penktadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 52-ejų metų kauniečiui Gintautui Vitkevičiui, kaltintam tuo, jog veikdamas organizuotoje grupėje su Agurkinių ginkluoto nusikalstamu susivienijimu, neturėdamas leidimo įgijo, laikė ir gabeno ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus ir didelį kiekį šaudmenų.

Ginklus ir šaudmenis neteisėtai laikiusiį kaunietį G.Vitkevičių teismas pripažino kaltu.<br>V.Balkūno asociayvi nuotr.
Ginklus ir šaudmenis neteisėtai laikiusiį kaunietį G.Vitkevičių teismas pripažino kaltu.<br>V.Balkūno asociayvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:31 AM

Ginklai ir šaudmenys nuomojamame garaže Kaune 2013 metų gruodį buvo rasti kratos metu atliekant tyrimą dėl Agurkinių nusikalstamo susivienijimo.

Kaltinamasis jam inkriminuotos nusikalstamos veikos nepripažino. Jis teigė, kad verčiasi automobilių prekyba. Iš jo automobilį pirkusių dviejų asmenų prašymu išnuomojo garažą, kuriame ir buvo laikomas parduotas automobilis, vis dar registruotas jo vardu.

Atlikęs įrodymų tyrimą, teismas G.Vitkevičius pripažino kaltu neturint leidimo laikius daugiau kaip tris šaunamuosius ginklus ir šaudmenų ir nuteisė jį laisvės atėmimu ketveriems metams.

G.Vitkevičiui paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas vieniems metams, per bausmės vykdymo atidėjimo laiką įpareigojus jį neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Įvertinęs bylos aplinkybes teismas sprendė, kad nagrinėjamoje byloje kaltinimas G.Vitkevičiui dalyvavimu organizuotoje grupėje su kitais kaltinime nurodytais asmenimi nėra pagrįstas byloje pateiktais ir teisminio nagrinėjimo metu ištirtais įrodymais, kad nustatytos aplinkybės negali būti pripažintos pakankamomis daryti išvadą apie kaltinamojo kaltę dalyvavus organizuotos nusikalstamos grupės veikloje ir kartu su šios grupės nariais disponavus dideliu kiekiu ginklų ir šovinių.

Kadangi kaltinamojo padėtis nėra pasunkinama, šis nusikalstamos veikos elementas iš kaltinimo buvo pašalintas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.