Kompozitorių Lenkijoje puolė ir plėšikai, ir šunys

Norėjo dalyvauti konkurse

Du kartus užpultas A.Šaškinas nebenori vykti į užsienį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Du kartus užpultas A.Šaškinas nebenori vykti į užsienį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Du kartus užpultas A.Šaškinas nebenori vykti į užsienį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Du kartus užpultas A.Šaškinas nebenori vykti į užsienį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė

2015-09-21 11:07, atnaujinta 2017-10-14 19:42

Tačiau jaunuolis norėtų, kad plojimai aidėtų per kitą koncertą – paramos koncertą jam pačiam. Sukurti savo studiją užsienyje planavęs vaikinas dabar planuoja rinkti lėšas, kad vėl galėtų groti ir įrašinėti muziką Vilniuje.

Norėjo dalyvauti konkurse

„Džiaugiuosi, kad likau Lietuvoje ir daugiau nenoriu niekur išvažiuoti“, – istoriją apie nesėkmingas savo keliones pradėjo iš Panevėžio kilęs A.Šaškinas.

Prieš keletą metų Poznanėje (Lenkija) vaikinas yra tapęs net tarptautinio kino muzikos konkurso „Transatlantyk“ finalininku. Tame konkurse lietuviui buvo įteiktas specialus prizas už geriausią kino muziką radijui.

Dalyvauti šiame festivalyje jis panoro ir šiais metais, todėl liepos mėnesį išvyko užsiregistruoti ir pabendrauti su organizatorių kūrybine grupe.

Filmavimas baigėsi muštynėmis

Taupydamas pinigus, A.Šaškinas į Lenkiją išvyko autostopu. Vėlų vakarą atvažiavęs iki Suvalkų, jaunuolis nusprendė pernakvoti bažnyčios kiemelyje. Jis su savimi vežėsi vaizdo kamerą, todėl nusprendė nufilmuoti naktinio miesto vaizdų.

Naktį gatvėmis bevaikštantį menininką užpuolė du vyrai. Vienas jų smogė į veidą ir sulaužė vaizdo kamerą. Vaikinui ištarus žodį „policija“, užpuolikai pasitraukė.

Netoliese stovėjo keletas taksistų, tačiau A.Šaškinas veltui vylėsi, kad jie iškvies policiją. Nė vienas to daryti nenorėjo. Policiją iškvietė pro šalį važiavęs ir jaunuolio sustabdytas taksistas.

Naktinėmis Suvalkų gatvėmis kelis ratus apsukę pareigūnai užpuolikų nerado, o muzikantą nusivežė į komisariatą apklausti. A.Šaškinas pasakojo, jog tai užtruko visą naktį, nes budėtojų dalyje dirbę policininkai nekalbėjo angliškai, o jis nemoka lenkų kalbos.

Į policiją – savo noru

Lietuvių kalbos vertėja atsirado tik rytą, tuomet A.Šaškinas ir parašė pareiškimą. Apiplėštas jaunuolis tęsti kelionės nebenorėjo ir grįžo atgal į Lietuvą.

Nesėkmingai baigėsi ir antroji jo kelionė į Lenkiją. Per šią šalį jis susiruošė važiuoti į Didžiąją Britaniją, kur turėjo planų kurti savo įrašų studiją. Kad galėtų įsikurti užsienyje, Lietuvoje jis pardavė visą savo įrangą, už kurią teigė gavęs gavo beveik 13 tūkstančių svarų sterlingų (17 432 eurų).

Pinigus, savo įrašus bei kitus vertingus daiktus jis susikrovė į kuprinę ir išvyko į Varšuvą. Pusę kelio autostopu važiavęs menininkas nusprendė užsukti į Suvalkų policiją, pasidomėti, ar nesurasti jo skriaudikai.

Suvalkų policininkai su atvykėliu nesileido į kalbas, todėl jis nusprendė pasiskųsti Varšuvoje dirbantiems pareigūnams.

Plėšikai užsiundė šunį

A.Šaškinas tikino, jog kalbėtis su juo nenorėjo ir Varšuvos pareigūnai. Negana to, išėjusį iš policijos komisariato, jį užpuolė gal septyni sportiškos išvaizdos vyrai.

„Jie mane pradėjo stumdyti, kažką kalbėdami lenkiškai, bet aš tos kalbos nesuprantu. Aš jiems kažką pasakiau angliškai ir sulaukiau kelių smūgių kastetu ir geležiniu basliu į kojas ir į galvą“, – pasakojo A.Šaškinas.

Jaunuolis dar prisimena, kaip užpuolikai nuplėšė kuprinę ir toliau tęsė egzekuciją. Jis tvirtino, jog vyrai ne tik talžė į įvairias kūno vietas, bet dar užsiundė šunį, kuris įkando į koją. „Kai šuo nubėgo, gulėjau lyg suparalyžiuotas ir negalėjau pajudėti. Po poros valandų vos judėdamas pasiekiau policijos komisariatą“, – pasakojo kompozitorius. Jis tvirtino, jog pareigūnai neiškvietė greitosios pagalbos ir net nepasiūlė parašyti pareiškimo.

Gydėsi Anglijos ligoninėje

Po šio įvykio jis Varšuvoje praleido dar kelias dienas. Nors jam dar buvo likusi piniginė su nedidele suma pinigų ir telefonas, vaikinas nakvodavo ant suoliuko.

Varšuvoje jis kreipėsi į Lietuvos ambasadą ir gavo pinigų kelionei atgal į Lietuvą. Grįžęs į Lietuvą, jis kreipėsi į medikus ir draudimo bendrovę, bet kelionės į Didžiąją Britaniją neatsisakė.

Jis nusipirko lėktuvo bilietus ir nuvyko į Angliją ieškoti darbo. A.Šaškinas teigė apsigyvenęs pas draugą, kurs pastebėjo, kad jam būtina medikų pagalba. Mėnesį išbuvęs Anglijos ligoninėje, jis buvo palydėtas į oro uostą ir grįžo namo.

„Čia nebeturiu nieko ir negaliu kurti muzikos. Užsakymų atrodo yra, bet jų įvykdyti neturiu sąlygų“, – po nesėkmingų klajonių pasakojo A.Šaškinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.