Į Lietuvą Nemunu vėl bandyta atplukdyti gintaro krovinį

Nemunu, kuriuo eina Lietuvos siena su Rusija, iš Kaliningrado srities jau antrą kartą šią savaitę ir trečią kartą šį mėnesį buvo bandoma atplukdyti kontrabandinio gintaro krovinį. Šįkart Lietuvos pasieniečių pabūgęs plaukikas grįžo į Rusijos krantą, o šios šalies pareigūnai sulaikė 51 kg gintaro.

Į Lietuvą Nemunu vėl bandyta atplukdyti gintaro krovinį.<br>VSAT archyvo nuotr.
Į Lietuvą Nemunu vėl bandyta atplukdyti gintaro krovinį.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:07 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį apie 3 val. nakties VSAT Bardinų užkardos pasieniečiai, naudodamiesi universalia sienos kontrolės sistema UNISAS, ties Pagėgių savivaldybės Panemunės gyvenviete pastebėjo Nemunu plaukiantį asmenį. Jis judėjo nuo Rusijos kranto į Lietuvos pusę. Upės viduriu eina šalių siena.

Į numanomą vietą, kur plaukikas galėjo pasiekti Lietuvos krantą, iškart nuvyko VSAT patruliai. Gali būti, kad plaukikas pamatė artėjančius pasieniečius. Nepriplaukęs Lietuvos kranto jis apsisuko ir grįžo į Rusijos pusę. Apie įvykį iškart pranešta Kaliningrado srities pareigūnams.

Nors buvo tamsu, Bardinų užkardos pasieniečiai įžvelgė žmogų, kuris išlipo į Rusijos krantą nešdamas ryšulius ir pasišalino į Kaliningrado srities gilumą. VSAT patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi patikrino Nemuno krantą Lietuvos pusėje, tačiau nieko įtartino neaptiko.

Trečiadienį ryte Rusijos pasieniečiai informavo kolegas Lietuvoje, kad patikrinę vietą, kur plaukikas išlipo į krantą, jie krūmuose rado 3 paketus. Juose buvo apie 51 kg gintaro. Kontrabandininkas, pasak Kaliningrado srities pareigūnų, nesulaikytas.

Šią savaitę tai buvo jau antras atvejis, kai Nemunu į Lietuvą bandyta plukdyti kontrabandinį gintarą. Pirmadienio naktį tie patys Bardinų užkardos pasieniečiai, naudodamiesi UNISAS, ties Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimu pastebėjo Nemunu plaukiantį objektą.

Į šią vietą buvo nusiųstas pasieniečių ekipažas, kuris patikrino prie Nemuno esančią vietovę. Tvyrant tamsai Lietuvos krante nieko įtartino neaptikta, tačiau Rusijos pusėje pastebėtas iš vandens išlipantis žmogus.

Išaušus pasieniečiai darsyk apžiūrėjo Nemuno pakrantę Bitėnų kaimo ribose ties Merguvos žiotimis. VSAT pareigūnai Nemune prie kranto vandenyje rado du ryšulius. Juose buvo 50 kg gintaro.

Panašaus atvejo būta ir rugsėjo 4 d. naktį. Tąkart naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistema Bardinų pasieniečiai ties Pagėgių savivaldybės Plaušdvarių kaimu irgi užfiksavo Nemunu plaukusį asmenį. Jis priplaukė prie Lietuvos kranto ir iškart grįžo į Rusijos pusę. VSAT pareigūnai minėtoje vietoje rado 4 ryšulius, kuriuose buvo 50 kg gintaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.