Pasieniečiai sulaikė tris nelegalius migrantus iš Gruzijos

Prie sienos su Baltarusija ir Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė tris Gruzijos piliečius, nelegaliai patekusius į Lietuvą. Vieną gruziną pasieniečiai perdavė Baltarusijos pareigūnams, du nelegalius migrantus uždarė į areštinę.

Prie sienos su Baltarusija ir Lenkija sulaikyti trys nelegalūs migrantai iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Prie sienos su Baltarusija ir Lenkija sulaikyti trys nelegalūs migrantai iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:41 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi vaizdo stebėjimo įranga, užfiksavo, kaip Vilniaus rajono Kiemėnų kaimo prieigose prie sienos linijos iš Baltarusijos pusės priėjo žmogus. Jis peržengė į Lietuvos teritoriją ir greitai užsikabarojo ant čia pat įrengtos apsauginės tvoros. Ją perlipęs pažeidėjas nėre į mišką ir judėjo į Lietuvos gilumą.

Toli jis nenuėjo – maždaug už 30 metrų nuo sienos pažeidėją sulaikė jo jau laukę iš kolegų informacijos gavę Padvarionių užkardos pasieniečiai. Paaiškėjo, kad tai – pasą turėjęs 20-metis Gruzijos pilietis. Nustatyta, kad anksčiau jo į savo šalį neįsileido Lenkijos pareigūnai.

Tą pačią dieną nelegalų migrantą iš Gruzijos Vilniaus rinktinės pasieniečiai per Medininkų kontrolės punktą perdavė Baltarusijos pareigūnams.

Šeštadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Trakėnų kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, pastebėjo du Lenkijos pusėn einančius vyrus. Nuo šios vietos iki dviejų valstybių sienos – apie 7 kilometrus. Šalikele einantys vyrai Kalvarijos pasieniečių ekipažui pasirodė įtartini. VSAT pareigūnai jų paprašė pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Vienas asmuo turėjo 38-erių Gruzijos piliečiui išduotą šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, dokumentas yra suklastotas. Kitas nelegalus migrantas dokumentų neturėjo ir prisistatė 36-erių Gruzijos piliečiu.

Lazdijų pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir suklastoto dokumento pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nelegalūs migrantai uždaryti į areštinę.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 84 Gruzijos piliečius, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.