Į teismo posėdį pažeidėjas atėjo girtas kaip pėdas

Į Telšių rajono apylinkės teismą, kur turėjo būti baudžiamas už girto pasirodymą viešoje vietoje, Luokės (Telšių r.) gyventojas 44 metų Ramūnas Balandis atėjo dar girtesnis nei buvo per mieste vykusią šventę, kai pareigūnai jam surašė pažeidimo protokolą.

Prieš teismo posėdį, kur turėjo būti baudžiamas už girtavimą, pažeidėjas spėjo kaip reikiant „apšilti“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Prieš teismo posėdį, kur turėjo būti baudžiamas už girtavimą, pažeidėjas spėjo kaip reikiant „apšilti“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 7, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:45 PM

Į policijos pareigūnų akiratį R.Balandis pateko rugsėjo 27-osios popietę, kai per Luokėje surengtą Rudenėlio šventę griuvinėjo miesto aikštėje.

Policininkai stipriai įkaušusį vyriškį sulaikė. Patikrinus alkoholio matuokliu R.Balandžiui buvo nustatytas sunkus (2,67 prom.) girtumo laipsnis.

Nors vyras aiškino, kad per šventę ne griuvinėjo, o paprasčiausiai šoko, policininkai jam surašė pažeidimo protokolą.

Administracinė byla už girto pasirodymą viešoje vietoje R.Balandžiui Telšių rajono apylinkės teisme turėjo būti nagrinėjama antradienį.

Į ryte vykusį teismo posėdį R.Balandis atėjo jau spėjęs kaip reikiant „apšilti“.

Kai teisėja pabandė nustatyti į posėdį atvykusio R.Balandžio tapatybę, šis pareiškė čia atvykęs su mašina, tačiau nei teisių, nei dokumentų neduosiąs.

Kadangi vyras kalbėjo nerišliai, teisėjai kilo įtarimų, kad jis yra girtas. Šiuos įtarimus netrukus patvirtino iškviesti policijos pareigūnai, kurie alkoholio matuokliu R.Balandžiui nustatė sunkų (3,12 prom.) girtumą.

Iš teismo šis vyras buvo nuvežtas į policijos komisariatą ir išblaivinimui uždarytas į laikino sulaikymo kamerą.

Trečiadienį ryte į teismą R.Balandis atvyko jau blaivas ir atsiprašė teisėjos už tai, kad išvakarėse sutrikdė teismo darbą.

Išnagrinėjusi administracinę bylą teisėja R.Balandžiui už tai, kad jis rugsėjo 27-ąją girtas pasirodė viešoje vietoje, skyrė 10 parų arešto, tačiau bausmės vykdymą atidėjo dviem mėnesiams. Teismo sprendimu per šį laikotarpį pažeidėjas turės 20 valandų dirbti viešuosius darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.