Grasinančius laiškus rašę kaliniai bausmės neišvengs

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du asmenys kaltinami galimai prievartavę turtą, įžeidinėję ir grasinę nužudyti teisėją bei prokurorą.

Joniškio rajono apylinkės teismo teisėja gavo nemalonų laišką.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Joniškio rajono apylinkės teismo teisėja gavo nemalonų laišką.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-13 11:34, atnaujinta 2017-10-10 09:34

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2012 metų vasarį, atlikdami laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose, kaltinamieji – trisdešimt penkerių metų Joniškio rajono gyventojas M. K. ir keturiasdešimt penkerių metų kaišiadoriškis J. L. siuntė grasinamuosius laiškus teisėjai ir prokurorui.

Pareigūnų surinkti duomenys leidžia įtarti, kad viskas prasidėjo tuomet, kai M.K. paprašė J.L. už jį bei jo vardu parašyti kelis laiškus.

Iš pradžių nežinojęs, kokio pobūdžio laiškai ir kam jie bus skirti, J.L. sutiko tai padaryti. Pradėjęs rašyti pirmąjį, kurį žodis į žodį diktavo M.K., J.L. suprato, kad tokiu laišku grasinama ir reikalaujama pinigų.

Išsigandęs, kad už tai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, J.L. bandė atsisakyti, tačiau M.K., priminęs ir apie 20 litų skolą, įkalbėjo jau pradėtą „darbą“ užbaigti.

Ranka rašytus laiškus M.K. išsiuntė Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjai ir Šiaulių apygardos Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorui.

Juose kaltinamasis grasino sunaikinti adresatų turtą bei susidoroti su jais pačiais, nes esą teisėja padarė klaidą nuteisdama jį laisvės atėmimo bausme, tad dabar turinti to pasigailėti. Tokio turinio kalinio grasinimai ne juokais išgąsdino jų gavėjus. Netrukus laiškai buvo perduoti pareigūnams, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po kurio laiko J.L. buvo surastas ir sulaikytas Didžiojoje Britanijoje. Ikiteisminio tyrimo metu jis savo kaltę pripažino, tačiau dešimčia metų jaunesnis Joniškio rajono gyventojas, vis dar kalintis pataisos namuose, ir dabar neigia padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką.

Pasak bylą tyrusio Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Sauliaus Kulikausko, greičiausiai šitaip grasindamas kaltinamasis M.K. siekė būti perkeltas į kitą įkalinimo vietą.

Prokuroras pastebi, kad paskutiniu metu tokio pobūdžio bylų padaugėjo, tačiau grasinant siekiama ne pasipelnyti, o, greičiausiai, norima paįvairinti gyvenimą nelaisvėje ar pakeisti kalinimo aplinką.

Pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį, 181 straipsnio 1 dalį, 290 ir 232 straipsnį kaltinamiesiems gresia iki šešerių metų laisvės atėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.