Prie Prezidentūros grasinusiam vyrui – priverstinis gydymas

Vilniaus miesto apylinkės teismas

Teismas paskyrė priverstinį gydymą prie Prezidentūros sprogimu grasinusiam vyrui.<br>T.Bauro nuotr.
Teismas paskyrė priverstinį gydymą prie Prezidentūros sprogimu grasinusiam vyrui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 1:56 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:34 AM

Vyrui buvo pateikti įtarimai dėl grasinimo įvykdyti teroristinį nusikaltimą. Vilnietis teismo procese nedalyvavo, kadangi medikai nustatė, jog jis serga psichikos liga ir negali suvokti savo veiksmų.

Teisme paaiškėjo, kad balandžio 15-sios pavakare, kai prie Prezidentūros pasirodė įtartinas asmuo su lagaminu, iš jo kyšančiais laidais, Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai evakavo prezidentę Dalią Grybauskaitę.

VAD darbuotojai teisme pasakojo. kad prie vartų, kur atvyksta prezidentė, stovėjo įtartinas asmuo su lagaminu rankose, laidas kyšojo. Jis pasakė, kad nesiartintų nes susprogdins.

Vėlau peržiūrėję vaizdo kameras VAD pareigūnai pamatė, kad lagaminas lengvas. Paaiškėjo, kad lagamine jis turėjo apie 50 tuščių plastikinių butelių ir dešimt buteliu su kažkokiu skysčiu.

Kaltinamojo motina teismui pasakojo, kad sūnaus sveikata pablogėjo po skyrybų, jam nesisekė su darbais, darbdaviai kartais apgaudavo ir nesumokėdavo algos. Sūnus buvo gavęs daug administracinių baudą už važiavimą be bilieto, Kelių eismo taisyklių pažeidimus – turėjo vairuotojo pažymėjimą, kurį laiką dirbo taksi vairuotoju. Pasak moters, sūnų slėgė dėl baudų susidariusi apie 100 tūkst. litų (apie 28 tūkst. 962 eurų) skola.

Kaltinamojo advokatas Janas Kučinskis stebėjosi, kad teismai, policija šiam asmeniui skyrė baudas už įvairius pažeidimus, nesiėmė prevencijos, o valstybė nesuteikė pagalbos.

Kalbėdamas apie savo kliento elgesį prie Prezidentūros, advokatas sakė, kad vyro ketinimai buvo nerimti, jis tiesiog norėjo, kad į jį dėmesį atkreiptų valdžios atstovai.

Balandį vedamas į Vilniaus miesto apylinkės teismo salę vyras žurnalistams teigė, kad taip elgtis prie Prezidentūros jį vertė banditai. Jis tada sutiko su prokuroro jam siūloma kardomąja priemone ir suėmimui neprieštaravo.

Teismas nagrinėja dar vieną bylą, kurioje vilnietis kaltinamas pažeidęs viešąją tvarką prie Seimo.

Antradienį Seime bendra sutikimu pritarta Vadovybės apsaugos departamento įstatymo pataisoms, kuriomis norima suteikti teisę veikti nederinant savo veiksmų su saugomų objektų administracijomis, o tik informuojant jas apie įvedamą specialų režimą, taip pat siūloma peržiūrėti saugomų objektų apsaugos zonas bei jose galimas veiklas.

Pagal projektą, Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės pastatams, prezidento, premjero rezidencijų pastatams su jiems priskirtais žemės sklypais ir priklausiniais būtų nustatomos apsaugos zonos, kurių ribas tvirtintų Vyriausybė ar jos įgaliota institucija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.