Lenkų pasieniečiai sulaikė 9 iš Lietuvos atvažiavusius nelegalus

Lenkų pasieniečiai sulaikė devynis vietnamiečius, neteisėtai patekusius į šalį. Neabejojama, kad nelegalai į Lenkiją atvažiavo iš Lietuvos. Kartu sulaikyti ir trys nelegalus gabenę asmenys.

Lenkų pasieniečiai sulaikė 9 iš Lietuvos atvažiavusius nelegalus.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Lenkų pasieniečiai sulaikė 9 iš Lietuvos atvažiavusius nelegalus.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Lietuvos pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 16, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 3:42 PM

Kai pranešė patys Lenkijos pasieniečiai, ketvirtadienį pareigūnai netoli Seinų patikrinimui sustabdė tris kartu važiavusius automobilius. Paaiškėjo, kad dviejuose automobiliuose keliavo Vietnamo piliečiai, nesugebėję pateikti dokumentų, pateisinančių jų teisėtą buvimą Lenkijos teritorijoje.

Tris vietnamiečius automobiliu „Opel Astra“ gabeno 27-erių metų vyras. Dar šešis automobiliu „Ford galaxy“ vežė 45-erių metų čėčėnų tautybės Rusijos pilietis. Trečiu automobiliu važiavu du etniniai čėčėnai, vairavo 40-metis vyras.

Lenkų pasieniečiai praneša, kad sulaikyti vietnamiečiai (jų amžius nuo 21 iki 39 metų) bus grąžinti į Lietuvą. O sulaikytiems nelegalų gabentojams gali būti pateikti kaltinimai organizavus neteisėtą sienos kirtimą. Už tai Lenkijoje gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė Suvalkų link vykusį lenko vairuotą automobilį, kuriuo gabenti keturi vietnamiečiai migrantai. Neteisėtai užsieniečius vežusiam vairuotojui gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Nelegalų sulaikė ir Lietuvos pasieniečiai

Nelegaliai keliavusių Vietnamo piliečių sulaikė ir Lietuvos pasieniečiai. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai netoli Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Opel Astra“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Į Lenkiją beišvažiuojančią transporto priemonę vairavęs 28 metų šios šalies pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus.

Tačiau pasieniečių dėmesį iškart patraukė salone sėdinti vyrų ketveriukė.

Paaiškėjo, kad jie yra Vietnamo piliečiai, kuriems – nuo 18 iki 36 metų. Užsieniečių pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumentų savininkams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai mašiną vairavusiam lenkui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Jis ir vietnamiečiai uždaryti į areštinę. Automobilis „Opel Astra“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 324 migrantus iš Vietnamo, nelegaliai bandžiusius patekti į Lietuvą ar buvusius joje neteisėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.