Armėnų bare Klaipėdoje – girtų kriminalistų šėlsmas

Klaipėdos kriminalistai Arūnas Liveris ir Žydrūnas Lečkauskas naktiniame bare elgėsi kaip amerikietiškų vesternų herojai – juos sutramdė iškviesti kolegos.

Armėnų bare – girtų policininkų šėlsmas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Armėnų bare – girtų policininkų šėlsmas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iki šiol gyvenimu Lietuvoje džiaugęsis armėnas G.Harojanas yra sukrėstas.
Iki šiol gyvenimu Lietuvoje džiaugęsis armėnas G.Harojanas yra sukrėstas.
Jūreivių gatvės bare – nemalonus incidentas.<br>G.Pilaičio nuotr.
Jūreivių gatvės bare – nemalonus incidentas.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gediminas Pilaitis, („Lietuvos rytas“)

Oct 23, 2015, 8:55 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 9:47 AM

Neblaivūs pareigūnai trečiadienį siautėjo Klaipėdoje gyvenančio ir dirbančio 22 metų armėno Garušo Harojano bare, rašo „Lietuvos rytas“.

Įžūliai elgdamiesi kriminalistai ne tiktai įžeidinėjo klientus, bet ir kurstė tautinės nesantaikos ugnį. Jie nenurimo ir nuvežti į policijos komisariatą – sužalojo patrulį. Abu pareigūnai jau nušalinti nuo pareigų, pradėtas tarnybinis patikrinimas ir ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nutarė rengti patikrinimą

Trečiadienį po vidurnakčio 40 metų A.Liveris ir 38-erių Ž.Lečkauskas užsuko į netoli Naujojo turgaus, Jūreivių gatvėje, esantį barą. Po darbo abu pareigūnai buvo be uniformų.

„Jie užsisakė po bokalą „Švyturio“ alaus. Vienas sėdėjo prie baro, o kitas salėje, prie staliuko“, – pareigūnų vizitą prisiminė iki paryčių veikiančio naktinio baro savininkas G.Harojanas.

Gerdamas alų A.Liveris staiga pasiteiravo, ar G.Harojanas turįs verslo pažymėjimą.

Civiliniais drabužiais vilkintys pareigūnai niekuo nesiskyrė nuo kitų baro svečių.

Baro šeimininko paklaustas, kas jis toks, A.Liveris parodė policininko pažymėjimą. Bet G.Harojano pateikto verslo pažymėjimo kriminalistams neužteko – jie pareikalavo kitokių dokumentų.

„Jie pasakė, kad kavinė uždaroma – vyksta patikrinimas. Pradėjo stumdyti klientus, išvarė visus į lauką“, – pasakojo G.Harojanas.

Užsipuolė ir kolegas

G.Harojanas sakė pajutęs nuo abiejų pareigūnų sklindantį alkoholio kvapą: „Mačiau, kad abu buvo išgėrę. Vienas klientų tą vakarą juos matė kitame Taikos prospekte esančiame bare.

Išvarę iš baro klientus neuniformuoti tikrintojai toliau šokdino baro šeimininką – reikalavo pateikti kasos aparato duomenis apie apyvartą.

To neužteko – G.Harojanui liepta užrakinti barą ir išeiti į lauką. Nuodugni patikra, pasak verslininko, truko apie valandą.

G.Harojanas teigė, kad pareigūnai jį nutvėrė už rankų, tempė prie krūmų: „Girtesnis sušvokštė man į veidą, kad daugiau čia nebedirbsiu.“

Agresyviai nusiteikusiais tikrintojais pasipiktinę baro lankytojai iškvietė policiją. Atvykę patruliai suglumo atpažinę kolegas.

Kriminalistai ir jiems ėmė kaišioti savo tarnybinius pažymėjimus, grasino, kad atleis visus iš darbo, jei bus trukdoma dirbti.

Nenurimo ir policijoje

„Patruliai kurį laiką tik stovėjo gatvėje prie baro ir nieko nedarė. Sujudo tik tada, kai į lauką išvaryti klientai viską ėmė filmuoti mobiliaisiais telefonais“, – pasakojo G.Harojanas.

Nuvykęs į policijos komisariatą armėnas parašė pareiškimą. Ten pat atsidūrė ir A.Liveris bei Ž.Lečkauskas. Vienam nustatytas 1,82, o kitam – 1,39 promilės girtumas.

A.Liveris negalėjo nurimti ir komisariate – skeryčiodamasis rankomis smarkiai trenkė alkūne į krūtinę vienam uniformuotam kelių policijos patruliui.

Sumuštas pareigūnas gydomas ambulatoriškai.

Armėną palaikė pabėgėliu?

G.Harojanas sakė patyręs ir materialinių nuostolių: „Kai pareigūnai mane tempė į lauką prie krūmų, iš kišenės iškrito pažymėjimas, kad galiu nuolat gyventi ir dirbti Lietuvoje. Paskui jo niekur nesuradau.“

Su tėvais nuo vaikystės Lietuvoje gyvenančiam G.Harojanui kitas pažymėjimas bus išduotas ne iš karto. Jaunuolis sielojosi, kad žlugo jo planuota kelionė į užsienį – pradings jau nupirktas bilietas.

Klaipėdoje veikiančiame LCC tarptautiniame universitete verslo vadybą studijavęs G.Harojanas pernai baigė mokslus. Prieš aštuonis mėnesius jis pradėjo savarankiškai darbuotis nuomojamose baro patalpose.

„Nieko bloga nepadariau, bet pareigūnai buvo labai pikti ir agresyvūs, turbūt manė, kad esu koks nors nelegalus asmuo arba pabėgėlis“, – dalijosi mintimis lietuviškai be jokio akcento šnekantis armėnas.

G.Harojanas įtaria, kad girtiems kriminalistams galėjo užkliūti jo tautybė: „Tą dieną prie baro pavadavau merginą. Jei ten būtų stovėjusi lietuvė, tokio skandalo būtume išvengę.“

Buvo tik skatinami

Klaipėdos policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis neįsivaizduoja, kas tą naktį šovė į galvą jo pavaldiniams: „Visi esame sukrėsti, sunku patikėti, kad pareigūnai gali šitaip elgtis.“

A.Liveris ir Ž.Lečkauskas anksčiau tarnybinių nuobaudų neturėjo, buvo tik skatinami. Vienas policijoje dirba 21 metus, kito stažas – trejais metais trumpesnis. A.Liveris jau buvo užsitarnavęs pensiją.

Kriminalistams gresia atsakomybė ne tik už viešosios tvarkos pažeidimą, bet ir pareigūno vardo pažeminimą, žmogaus sveikatos sutrikdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.