Grupuotės vadeiva – teismų karuselėje

18-metis klaipėdietis Deividas Sadovskis vos spėja suktis. Tą pačią dieną jis viename teisme pasakojo, kaip pagrobė pinigus iš kredito unijos, o kitame išklausė nuosprendį dėl pasikėsinimo apiplėšti žmogų.

Už plėšimą teisiami D.Sadovskis ir G.Kalvaitytė teisme slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Už plėšimą teisiami D.Sadovskis ir G.Kalvaitytė teisme slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Nov 5, 2015, 5:42 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 6:18 PM

D.Sadovskį prislėgė jau antras nuosprendis už nusikaltimus, kuriuos jis padarė būdamas nepilnametis. Prieš teismą stojo ir jo draugė klaipėdietė moksleivė Greta Kalvaitytė.

Rugsėjį pilnametystės sulaukusiam D.Sadovskiui už pasikėsinimą apiplėšti žmogų ir pagrobti jo automobilį skirta lygtinė dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ji subendrinta su neatlikta ankstesniąja.

Anksčiau neteista G.Kalvaitytė nubausta lygtine vienų metų laisvės atėmimo bausme.

Statybininkų mokykloje besimokantis D.Sadovskis ir G.Kalvaitytė buvo sulaikyti po to, kai šių metų kovo 15-ąją pasikėsino apiplėšti uostamiesčio gyventoją Edgarą Alkimavičių ir pagrobti jo automobilį „Audi AC“.

Internete sužinojęs, kad E.Alkimavičius parduoda savo automobilį, D.Sadovskis susisiekė su juo. Prisistatęs pirkėju jaunuolis pasiūlė susitikti ir aptarti sandorį.

Apiplėšti žmogų planuojantis D.Sadovskis jautė, kad vienas gali nesusitvarkyti, tad į pagalbą pasitelkė draugę – Paslaugų ir verslo mokyklos auklėtinę G.Kalvaitytę. Mergina irgi jau pilnametė.

Vidurdienį susitikęs su E.Alkimavičiumi prie „Švyturio“ arenos D.Sadovskis pasakė, kad automobilį jam nori nupirkti tėvas. Bet jis neatvyko, todėl reikia nuvažiuoti prie jo namų ir parodyti „Audi“.

Nuvežęs porą į Šilutės plentą, E.Alkimavičius stabtelėjo vieno gyvenamojo namo kieme.

Salone šalia vairuotojo sėdinti G.Kalvaitytė stvėrė svetimą rankinę ir norėjo pasprukti, bet vyras jos neatidavė. Ant galinės sėdynės įsitaisęs D.Sadovskis nesnaudė – puolė smaugti E.Alkimavičiaus. Iššokusi iš automobilio G.Kalvaitytė užrėmė „Audi“ dureles, kad vairuotojas negalėtų išlipti iš salono.

Smulkaus sudėjimo vaikinui nepavyko įveikti vyresnio ir tvirtesnio vyro. Plėšikai pabėgo, bet netrukus buvo sulaikyti.

Teisiama jaunų ir įžūlių plėšikų gauja

* D.Sadovskio išpuolis pareigūnų nenustebino. Pernai jis su bendrininkais apiplėšė vieną kredito uniją ir rezgė kitų dar žiauresnių nusikaltimų scenarijus, bet įgyvendinti jų nesuspėjo.

* Vaikino suburtos gaujos, kurioje buvo dar trys nepilnamečiai, kėslai pribloškė tyrėjus – planuota apiplėšti kredito unijas, žudyti žmones, aukoms net buvo iškasta duobė miške.

* Trys gaujos nariai sulaikyti Kisinių kaimo (Klaipėdos r.) miške, netoli išraustos duobės. Išnuomotame mikroautobuse „Iveco“ aptikti įkalčiai – kastuvas, du šaunamieji ginklai, elektrošokas, kaukės.

* Klaipėdos apygardos teisme D.Sadovskis teisiamųjų suolą trina su penkiais bendrininkais: 18-mečiais Pauliumi Žutautu, Džiugu Kuodžiu, 21-erių Edgaru Kalistratovu, 24-erių Juozu Budrecku ir Evaldu Gaubiu.

* Jaunuoliai kaltinami plėšikavimu, vagystėmis, pasikėsinimu smurtauti, kankinti ir žudyti žmones.

* Pirmąja D.Sadovskio auka tapo močiutė. Anūkas iš namų pagrobė jos banko kortelę. Žinodamas prisijungimo prie sąskaitos duomenis jis iš bankomatų per tris kartus susišlavė 6000 litų.

* D.Sadovskis apibūdinamas kaip kriminalinės sąmonės jaunuolis, fantazuojantis, kalbantis kalinių žargonu, sugebantis įtraukti į nusikaltimus netgi vyresnius už save draugus.

* D.Sadovskis kratėsi gaujos lyderio vaidmens: „Aš nieko neįkabinėjau, visi savo noru sutiko vykti plėšti kredito unijos. Vėliau patys persigalvojome ir netęsėme nusikalstamos veiklos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.