Policija rimtai ėmėsi „Alacho karių“ laiškų

Grasinančius laiškus Šiaulių oro uostui, Šiaulių miesto savivaldybei ir Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui siuntusių „Alacho karių“ ieškos Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Policija rimtai ėmėsi „Alacho karių“ laiškų.<br>123rf.com nuotr.
Policija rimtai ėmėsi „Alacho karių“ laiškų.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:50 PM

Kaip rašoma LKPB pranešime, lapkričio 18 d. Šiaulių oro uostas, Šiaulių miesto savivaldybė ir Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas elektroniniu paštu gavo anglų kalba parašytą tekstą: „Mes kariai iš Dievo. Mes gelbėjam islamo pasaulį nuo NATO bombų. Mes bombas grąžinsime į Europą, tiems, kurie padeda NATO ir žudo islamo karius. Jei jus pritariat žudikams iš NATO, Jus esate šalia. Alach Akbar!“. Siekiant užtikrinti visuomenės saugumą, nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos policijos vadovybės nurodymu, ketvirtadienį visa turima informacija ir duomenys siunčiami į Lietuvos kriminalinės policijos biurą, kuriam pavesta atlikti ikiteisminį tyrimą dėl gautų grasinančio turinio laiškų. Bendras gautų laiškų skaičius nėra tikslus, duomenys dar renkami.

Preliminariais duomenimis tokių laiškų, apie kuriuos buvo pranešta policijai, bus iki dešimties. Ikiteisminis tyrimas padėtas dėl grasinimo padaryti teroristinį nusikaltimą.

Gavus informaciją apie grasinančio turinio laiškus nedelsiant buvo imtasi priemonių siekiant nustatyti serverio iš kurio buvo išsiųsti elektroniniai laiškai buvimo vietą. Pareigūnai atlikę visus būtinus veiksmus serverio buvimo vietą nustatė – ji yra ne Lietuvoje. Šiam momentui atlikti visi būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai: apklausti asmenys gavę grasinančio turinio elektroninius laiškus, paimta pastarųjų laiškų techninė informacija.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už grasinimą įvykdyti teroristinį nusikaltimą numato iki 5 m. laisvės atėmimo bausmę.

Lietuvos policijos vadovybė siekdama užtikrinti visuomenės saugumą, visoms policijos įstaigoms nurodė sustiprinti saugumo priemones. Šiuo metu yra peržiūrimi artimiausiu metu vyksiančių masinių renginių tvarkaraščiai, įvertinamos galimos grėsmės, koordinuojami teisėsaugos institucijų veiksmai užtikrinant viešąjį saugumą.

Ypatingas dėmesys skiriamas patruliavimo sustiprinimui masinių renginių metu, žmonių susibūrimo vietose, prie užsienio šalių ambasadų, į pagalbą pasitelkiami kinologai.

Policija ragina nelikti abejingais žmones gaunančius grasinančio turinio laiškus ir nedelsiant apie tai pranešti policijai. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad labai svarbu išsaugoti laiškus užfiksuojant antraštę (techninę informaciją), kuri padės pareigūnams atlikti būtinus veiksmus nustatant laiško siuntėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.