Skerdikas švaistėsi peiliu – du žmonės mirė, vienas išgyveno

Dviejuose teismuose – Klaipėdos ir Kauno – nagrinėjamos skirtingos nužudymo bylos. Abiejų tragedijų kaltininkas tas pats – 59 metų pagėgiškis Vacys Švoila. Prokuroras prašo jį pripažinti pavojingu recidyvistu.

V.Švoila pripažįsta savo kaltę ir gailisi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Švoila pripažįsta savo kaltę ir gailisi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2015-11-27 12:34, atnaujinta 2017-10-02 12:55

Mat penkis kartus jau teistas vyras į laisvę ištrūko tik prieš trejus metus – 2003-aisiais jis buvo pasiųstas už grotų devyneriems metams už sunkų sveikatos sutrikdymą – tada peiliu buvo sunkiai sužalotas vyras.

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį baudžiamoji byla išnagrinėta per valandą. V.Švoila savo kaltę visiškai pripažįsta ir gailisi dėl to, kas nutiko. Tragedija Pagėgiuose įvyko šįmet rugpjūčio 8-osios vakarą. Kaltinamajame akte teigiama, kad bute Malūno gatvėje per išgertuves V.Švoila keturis kartus peiliu dūrė į kaklą, veidą krūtinę Laimonui Bladaičiui. 39 metų vyras vežamas į ligoninę mirė.

„Rytą ėjau į miestelį ir sutikau Laimoną. Parduotuvėje nusipirkome po litrinį butelį alaus ir užėję už kampo išgėrėme. Paskui nusipirkom du butelius vyno ir prie sandėlio išgėrėme. Tada dar nusipirkome devynis butelius alaus po litrą ir nuėjome pas Laimono brolį Audrių.

Kai liko tušti keturi buteliai, sakau, išeinu. Laimonas liepė neiti. Tada, sakau, geriam toliau. Jis pasakė – negersim, o tu tuoj krisi, ir nubėgo į virtuvę. Kai grįžo, priėjau prie jo ir paklausiau: kuris čia kris? Turėjau lenktinį peilį kišenėje, juo dešrą pjoviau, išsitraukiau ir smogiau keturis kartus. Jis nukrito ant grindų veidu į apačią. Brolis pakėlė jį – visas kruvinas. Sakau, kviesk greitąją, ir išėjau“, – teisme kalbėjo V.Švoila.

Po poros valandų policijos pareigūnai jį rado keliaujantį šalia geležinkelio bėgių ir sulaikė. Kaltinamasis nesipriešino, komisariate pats ištraukė iš kišenės peilį ir jį atidavė, iškart viską pripažino.

„Jis man nieko nepadarė, nei peilio iš virtuvės neatsinešė, nei rankomis mosikavo. Ir anksčiau nesipykdavom, nesimušdavom“, – teisme savo kraupaus poelgio priežasčių negalėjo paaiškinti V.Švoila.

„Manyčiau, kad šis žmogus kelia didelį pavojingumą visuomenei. Švaistymasis peiliu ir kitų žalojimas jam atrodo tarsi natūralus dalykas“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Stanislovaitis, paprašęs kaltinamajam skirti vienuolika su puse metų nelaisvės ir pripažinti pavojingu recidyvistu.

„Sveikas žmogus šitaip nesielgtų, gal jį reiktų pasiųsti ekspertizei? Gal jį reikia gydyti?“ – svarstė kaltinamojo gynėjas.

Teismo sprendimas paaiškės po mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth