Striptizo klube – prostitutės

Klaipėdos centre veikęs naktinių linksmybių klubas „Paradise Strip Club“ pelnėsi iš prostitucijos. Šešėlyje padirbėta iš peties – šeimininkai per trejus metus galėjo susišluoti apie 640 tūkst. eurų.

Ne visi klaipėdiečiai žinojo, kokias paslaugas teikia viešbutyje įsikūręs naktinis klubas „Paradise Strip Club“.<br>G.Pilaičio nuotr.
Ne visi klaipėdiečiai žinojo, kokias paslaugas teikia viešbutyje įsikūręs naktinis klubas „Paradise Strip Club“.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 29, 2016, 7:40 AM, atnaujinta May 31, 2017, 8:22 AM

Teisėsaugininkai, baigę tirti garsią bylą, atskleidė, kaip pelnėsi apsukrūs verslininkai, viename uostamiesčio viešbutyje įkurtą naktinį striptizo klubą „Paradise Strip Club“ pavertę prostitucijos irštva.

Įtarimai dėl didelės vertės turto pasisavinimo, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo, melagingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą, apgaulingo apskaitos tvarkymo, prostitucijos pateikti 10 asmenų.

Susisuko naują lizdą

Šešėlinei veiklai vadovavo 36 metų klaipėdietis, anksčiau dirbęs vadybininku kitame sekso paslaugas teikusiame striptizo klube „Escape“.

Kai „Escape“ steigėjai atsidūrė kriminalistų akiratyje, šis vyras atsiskyrė, ėmė regzti savąjį nelegalių sekso ir kitokių paslaugų tinklą.

„Paradise Strip Club“ filialas, kuriame striptizo šokėjos teikdavo sekso paslaugas išskirtinei publikai, veikė ir Vilniaus senamiestyje.

Legalios veiklos širma dangstomos prostitucijos verslas klestėjo – pagrindinis organizatorius įsigijo namų, žemės sklypų Klaipėdos rajone ir Vilniuje, taškėsi pinigais, važinėjo brangiais automobiliais.

Apgaudinėjo ir valstybę

Per kratas aptikta juodosios buhalterijos duomenų, rodančių, kad nusikalstamo verslo sumanytojų ir organizatorių pajamos per trejus metus siekia daugiau kaip milijoną eurų. Jų galėjo būti ir daugiau.

Buvusių „Paradise Strip Club“ šeimininkų, administratorių, vadybininkų, barmenių, apsaugininkų, taip pat trijų įmonių teisės į įgytą turtą šiuo metu apribotos. Jis įkainotas 670 tūkst. eurų.

Paaiškėjo, kad iš prostitucijos lobę sekso paslaugų teikėjai įžūliai apgaudinėjo valstybę – už nedeklaruotus ir nusuktus mokesčius jiems pateiktas ir 600 tūkst. eurų civilinis ieškinys.

Organizatoriams už didelės vertės turto pasisavinimą, pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Prostitutės, išmokytos šokti sriptizą ant podiumo, atsipirks baudomis.

Prostitutės – elitui

Klaipėdos centre veikęs naktinis klubas svečius kvietė atvykti į poilsio ir pramogų oazę, kurioje esą tvyro „kerinčiai nuostabi atmosfera, šoka pačios dėmesingiausios ir seksualiausios merginos“.

„Paradise Strip Club“ barmenės aptarnaudavo tokius svečius, kurie už taurę kokteilio su alkoholiu mokėdavo nuo 150 iki 300 litų.

Išskirtinių asmenų (VIP) salone klientai, pliuškendamiesi sūkurinėje vonioje, stebėdavo užsakytus erotinius šokius.

Už tokią paslaugą klubo lankytojams reikėdavo pakloti iki 2000 litų.

Klaipėdos ir Vilniaus klubuose padirbėjo 85 šokėjos – dalis jų teikė sekso paslaugas. Už valandą, praleistą su elitine prostitute, reikėjo sumokėti 1000 litų.

Atlyginimai – vokeliuose

„Paradise Strip Club“ verslas suklestėjo, kai buvo sutriuškinta kita šalia veikusi striptizo šokių įstaiga „Escape“, viešai skelbusi, kad čia teikiama erotinio masažo „iki laimingos pabaigos“ paslauga.

Įstaigos savininkai su bendrininkais jau išklausė teismo nuosprendžius dėl sąvadavimo ir prostitucijos organizavimo.

„Escape“ dirbęs vyras į savo įsteigtas įmones pervilioja buvusius bendradarbius – vadybininkes, barmenes ir šokėjas.

Slepiant pajamas, atlyginimai buvo mokami vokeliuose.

Sekso paslaugas teikusios šokėjos už kiekvieną nelegalų seansą gaudavo pusę uždarbio.

Nubyrėdavo ir taksistams

„Paradise Strip Club“ patalpose lankydavosi užsieniečiai – apie tai byloja klubuose ir įtariamųjų namuose rasti grynieji pinigai įvairia valiuta.

Pelnėsi ir Klaipėdos bei Vilniaus taksistai – legalia veikla dangstomų naktinių klubų ir viešnamių personalo pagalbininkai.

Taksistai savo klientams turbūt ne už dyką dalijo „Paradise Strip Club“ vizitines korteles, nuveždavo iki šešėlinių viešnamių.

Baigto ikiteisminio tyrimo medžiaga sudaro 54 tomus. Joje užfiksuoti 20 prostitučių paslaugomis pasinaudojusių vyrų parodymai. Tiriant „Paradise Strip Club“ veiklą apklausta 140 liudininkų.

Už erotinį masažą – bausmės

* Jau sutriuškintas klubas „Escape“ priklausė paslaugų tinklui „Aistrų masažai“. Vienas jo steigėjų buvo klaipėdietis Audrius Kaušpėdas.

* Palinksmintiems striptizo šokėjų „Escape“ klientams kitose patalpose buvo teikiamos erotinio masažo „iki laimingos pabaigos“ paslaugos.

* Prostitučių paslaugas „Escape“ steigėjai reklamavo kaip sveikatinimo procedūras. Dar vienas toks masažo salonas veikė Šiauliuose.

* „Escape“ darbuotojos buvo slaptai stebimos – patalpose buvo sumontuota vaizdo ir garso įrašymo įranga. Įrašai aptikti vadovų kabinetuose.

* Nelegali veikla buvo perkelta ir į prekybos bei pramogų centrus „Akropolis“, BIG – masažo salonai veikė sekso reikmenų parduotuvėse.

* Teisiamųjų suole atsidūrė trylika šešėlinį verslą sukusios įmonės „Vakarų verslo vizija“ akcininkų ir darbuotojų, sulaikyta 20 prostitučių.

* A.Kaušpėdas pripažintas kaltu dėl sąvadavimo ir neteisėto informacijos apie kitų asmenų privatų gyvenimą rinkimo. Uostamiesčio verslininkui skirta lygtinė dvejų metų ir šešių mėnesių bausmė.

* Direktorei Jurgitai Valionienei už tokią pat nusikalstamą veiklą skirta dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė irgi atidėta.

* Dar aštuonioms striptizo ir erotinio masažo voratinklio „Escape“ vadybininkėms atseikėtos lygtinės bausmės nuo šešių mėnesių iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?