Prievartautojas už grotų, jo auka tapusi moteris – kape

Klaipėdos centre nepažįstamą moterį išprievartavęs ir apiplėšęs Gintaras Zakarauskas pasiųstas už grotų 8 metams. Nukentėjusioji nesulaukė nuosprendžio skriaudikui – moterį pakirto vėžys.

G.Zakarauskas nuosprendžio iki galo neišklausė – buvo pašalintas iš teismo.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Zakarauskas nuosprendžio iki galo neišklausė – buvo pašalintas iš teismo.<br>G.Pilaičio nuotr.
G,Zakarauskas slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
G,Zakarauskas slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Zakarauskas slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Zakarauskas slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Zakarauskas pašalintas iš teismo salės.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Zakarauskas pašalintas iš teismo salės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 30, 2016, 10:15 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:56 AM

46 metų kaltinamasis G.Zakarauskas praėjusį mėnesį išklausė kitą nuosprendį už savanaudiškus nusikaltimus, todėl į Klaipėdos apylinkės teismą buvo atvesdintas su antrankiais.

Vyro veidą dengė medicininė kaukė – greičiausiai jis serga kokia nors infekcine liga.

Buvo pašalintas iš teismo

Teismo salėje uždarytas į narvą anksčiau nekart teistas G.Zakarauskas blaškėsi, rėkė, spardė grotas – policininkams teko jį tramdyti.

Teisėjai Viktorijai Teišerskienei skelbiant nuosprendį vyriškis vėl pradėjo nervintis – šokinėjo, kažką nerišliai šūkaliojo apie savo pažeistas teises.

„Niekas to neįrodė“, – žviegė už lytinį prievartavimą ir plėšikavimą teisiamas G.Zakarauskas.

Teismo rimtį drumstęs kaltinamasis buvo išvestas iš salės. Jeigu jis panorės, galės susipažinti su nuosprendžiu pataisos namuose.

Tačiau pareigūnai abejoja, kad G.Zakarauskui tai įdomu, – jis atsisako priimti teismų dokumentus.

Už visus įvykdytus nusikaltimus teisiamajam atseikėta 8 metai nelaisvės.

Naktį užpuolė iš pasalų

Incidentas nutiko Klaipėdos senamiestyje, netoli Teatro aikštės, 2013 metų rugsėjo 27-ąją.

Moteris tą dieną su buvusiu sutuoktiniu vakarojo bare „Kurpiai“. Po vidurnakčio pora išsiskyrė, klaipėdietė taksi nekvietė, pėsčiomis ėjo į netoliese esančius savo namus.

Sukilėlių gatvėje kažkas ją pasivijo, už nugaros suėmė rankomis ir nuvilko per gatvę į šalia esantį stadioną, nuošalioje vietoje po medžiais pagriovė ant žemės ir pradėjo smaugti.

Moteris priešinosi, bet užpuolikas ją užgulė ir smaugė, kol ji prarado sąmonę. Atsipeikėjusi ji suprato, kad yra prievartaujama oraliniu būdu.

Patenkinęs aistrą vyras ėmė kraustyti aukos drabužių kišenes, rankinę – ištraukė mobilųjį telefoną, piniginę, kurioje buvo banko kortelė, automobilio techninis pasas, šimtas litų.

Prievartautojas pamėgino nuo klaipėdietės rankų nuplėšti žiedus, kelis kartus paklausė, ar jie auksiniai.

Po to pradėjo šaukti, kad ji nusimautų pėdkelnes, pats bandė tai padaryti.

Atrodė kaip sportininkas

Moteris iš paskutinių jėgų stūmė nuo savęs smurtautoją, šaukė, nagais draskė jam veidą. Tuomet prievartautojas, greičiausiai išsigandęs sukelto triukšmo, pašoko ir nulėkė uosto link.

Pakilusi nuo žemės moteris nubėgo iki artimiausio viešbučio.

Budėtoja ją iš karto įsileido, atnešė stiklinę vandens, paskambino policijai ir medikams.

Atvykusiems pareigūnams moteris nurodė, kad ją užpuolęs vidutinio ūgio vyras vilkėjo pilkos spalvos sportiniu kostiumu, ant galvos – kepurė su snapeliu, kalbėjo lietuviškai.

„Nors naktis buvo vėsoka, jis nevilkėjo striukės. Atrodė sportiškai, kaip žmogus, sumanęs pabėgioti miesto gatvėmis“, – pasakojo nukentėjusioji.

Nuvilkta į stadioną auka buvo paguldyta tokioje vietoje, kad jai į akis plieskė lempos šviesa, o prievartautojas lindėjo tamsoje. Prietemoje moteris įsidėmėjo tik siaurą užpuoliko smakrą.

Nusmaukęs moteriai pėdkelnes smurtautojas dar kartą gyvuliškai patenkinti savo aistros nespėjo, bet išpurtė aukos rankinę, pagrobė jos mobilųjį telefoną, pinigus.

Nuskriaudė sergančią moterį

„Su verkiančia moterimi buvo sunku susikalbėti. Ji vis kartojo tuos pačius žodžius: „Kaip jis taip galėjo, kodėl aš?“ – netikėtą nukentėjusiosios vizitą prisiminė viešbučio darbuotoja.

Klaipėdietės panagėse buvo likę užpuoliko odos darinių. Ištirtame seilių mėginyje rasta spermos. DNR tyrimo duomenų užteko genotipiniams lyginimams ieškant nusikaltėlio.

Paaiškėjo, kad moterį užpuolė ir oraliniu būdu išžagino 6 kartus teistas benamis G.Zakarauskas, pernai Klaipėdos rajono apylinkės teisme išklausęs dar vieną nuosprendį dėl vagystės.

Užpulta moteris sirgo onkologine liga, jai buvo atlikta operacija, laukė dar dvi. Nors sveikatos būklė buvo prasta, ji tikėjosi, kad pasveiks.

Tėvo teigimu, duktė labai sielojosi dėl to, kas nutiko, ir neabejoja, kad G.Zakarausko išpuolis pagreitino jos mirtį: „Po to mano duktė jautė nepaaiškinamą baimę. Ji dažnai kentėjo dėl įvairių anksčiau nepatirtų priepuolių.“

Panašiai kalbėjo ir buvęs moters sutuoktinis: „Po šio įvykio ji buvo sukrėsta, psichologiškai palūžusi. Dažnai pasakodama, kas nutiko šalia Teatro aikštės, vėl patirdavo baimę.“

Auka atpildo valandos nesulaukė

Nukentėjusioji nudžiugo sužinojusi, kad beveik po metus trukusios paieškos ją nuskriaudęs smurtautojas buvo sulaikytas remiantis DNR tyrimų išvadomis.

Užpultoji teismo nesulaukė – po kelių dienų, kai kaltinimai dėl seksualinio prievartavimo, pasikėsinimo išžaginti ir apiplėšimo buvo perduoti teismui, 34 metų moteris mirė nuo vėžio.

Teisme mirusiajai atstovavo tėvas. Jokių civilinių ieškinių nepateikta – tokia buvo paskutinė dukters valia. Jai buvo svarbiau, kad užpuolikas būtų surastas ir nubaustas. To prašė ir jos tėvas.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis G.Zakarauskas ikiteisiminio tyrimo metu savo kaltę neigė. Stojęs prie teismą jis vaipėsi, vaidino nebūtais nusikaltimais apkaltintą kankinį.

„DNR duomenys – šimtaprocentis įrodymas. Nekyla abejonių, kad moteris tapo valkataujančio G.Zakarausko, o ne kokio nors kito asmens auka“, – tvirtino prokuroras Kazys Grigaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.