Už seksą su aštuntoku nuteista mokytoja apskundė nuosprendį

39 metų mokytoja Daiva L. kovo pabaigoje apskundė jai nepalankų nuosprendį sekso skandalo byloje. Kauno apylinkės teismas vasario pabaigoje pripažino pedagogę kalta ir už seksą su 14-mečiu aštuntoku skyrė jai 1129 eurų baudą.

Kauno mokytoja Daiva L. pateikė skundą – ji tvirtina nesimylėjusi su moksleiviu ir siekia visiško išteisinimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno mokytoja Daiva L. pateikė skundą – ji tvirtina nesimylėjusi su moksleiviu ir siekia visiško išteisinimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 5:05 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:32 AM

Aukštesniai instancijai, Kauno apygardos teismui skundus pateikė ir kiti bylos dalyviai – Kauno apygardos prokuratūra ir paauglio tėvai.

Pedagogė siekia visiško išteisinimo, o vaikino tėvai ir prokurorai – griežtesnės bausmės už tą, kurią skyrė Kauno apylinkės teismas.

Prokurorė Dovilė Augustauskaitė buvo siūliusi pedagogei dvejiems metams apriboti laisvę, uždraudžiant bendrauti su nukentėjusiu byloje pripažintu vaikinu, taip pat įpareigoti ją 200 valandų dirbti neatlygtinai įvairiose globos įstaigose, išskyrus tas, kuriose gyvena nepilnamečiai.

Moksleivio tėvas ir motina reikalavo priteisti šeimai 15 tūkst. eurų neturtinę žalą – jų tvirtinimu, sūnus patyrė didelę dvasinę traumą.

Mokytojai žemesnės instancijos teismo sprendimu neuždrausta dirbti pedagoginio darbo.

Kauno apygardos teismas pirmą posėdį surengs gegužės pradžioje.

„Su moksleiviu aš nesimylėjau“, – tvirtino pedagogė, iškart po nuosprendžio žadėjusi jį apskųsti.

Išvaizdžiai lituanistei buvo iškelta byla dėl lytinės aistros tenkinimo, pažeidžiant jaunesnio nei 16 metų asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Moksleivio tvirtinimu, mokytoja su juo ne tik flirtavo, bet ir mylėjosi. Viena paskutinių jųdviejų žinučių buvo tokia: „Viską baigiame ir laikome tai paslaptimi.“

Aistros apimti pedagogė ir 14-metis likdavo Kauno katalikiškos mokyklos klasėje po pamokų – jų romanas užsimezgė 2014 metų pavasarį.

Nukentėjusiuoju pripažintam moksleiviui dabar yra 16 metų.

Paslaptis išaiškėjo tėvams susidomėjus uždaro būdo sūnaus pomėgiu valandų valandas kažkam rašyti SMS žinutes.

Perskaitę jas šeimos nariai nustėro – geismo apimtas vaikinas intymius tekstus rašė savo mokytojai, o ji jam aistringai atsakydavo.

Iš viso jie vienas kitam parašė apie 100 žinučių – dalis jų buvo seksualinio pobūdžio.

Pedagogė tvirtino sutikusi leistis į flirtą, nes ją įsimylėjęs mokinys pagrasino nusižudyti. Tačiau sekso tarp jų esą nebuvo.

Tėvų prispirtas moksleivis iš pradžių maldavo jokių žygių prieš mokytoją nesiimti, bet paskui nuvyko su jais pas pareigūnus.

Paauglio motina ir tėvas tvirtino, kad sūnus patyrė didelę psichologinę traumą, ir pareikalavo priteisti iš pedagogės 15 tūkst. eurų. Ekspertų išvada – nepalanki mokytojai

„Mokytojos kaltę patvirtina ne paauglio parodymai, bet ir SMS žinutės, kitos aplinkybės. Buvo atlikta psichologinė-psichiatrinė ekspertizė, kurios metu patvirtinta, kad nepilnamečio pasakojimai – realistiški.

Netikėti jo žodžiais nėra jokio pagrindo“, – tvirtino prokurorė D.Augustauskaitė.

„Mano klientė nedarė to, kuo yra kaltinama. Gal ji ką nors ir padarė, bet ne tai, kas parašyta kaltinamajame akte. Lytinių santykių nebuvo, tik SMS žinutės. Vaikino tėvai ir teisėsauga perlenkė lazdą.

Dėl nepagrįstų kaltinimų ji jaučiasi labai blogai“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo pedagogės advokatas Egidijus Blažys.

Juristas stebėjosi, kodėl paauglio tėvai į teisėsaugą kreipėsi tik praėjus daugiau kaip pusmečiui nuo įvykių, dėl kurių šiuo metu kaltinama mokytoja.

„Nebuvo atlikta medicinos ekspertizė, paimtas DNR. Prokuratūra remiasi tik vaikino parodymais. Nei liudytojų, nei medicinos išvadų. Tėvas ir motina juk su žvake nestovėjo. Iš pradžių nebuvo kreiptasi į teisėsaugą – po pusės metų šovė į galvą mintis, kad galima ką nors nuveikti šioje istorijoje“, – tvirtino E.Blažys.

Po sekso skandalo pedagogė išėjo iš katalikiškosios mokyklos ir šiuo metu dirba kitoje Kauno nepilnamečių ugdymo įstaigoje.

Mokinys liko toje pačioje mokykloje.

„Jis nepadarė nieko bloga, kad turėtų išeiti“, – tvirtino paauglio mama.

Vaikino tėvai įsitikinę, kad mokytoja kalta dėl kilusio skandalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.