Teismas nepatikėjo, kad mirtinas dūris sau – meilės įrodymas

Keturiolika metų už grotų – tiek laiko kalės Palangoje žmoną nužudęs gruzinas Guramis Lobjanidzė. Lietuvos apeliacinis teismas atmetė jo apeliacinį skundą.

G.Lobjanidzė nepripažįsta, kad nužudė savo žmoną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Lobjanidzė nepripažįsta, kad nužudė savo žmoną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Lobjanidzė kalės keturiolika metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Lobjanidzė kalės keturiolika metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

Apr 13, 2016, 3:11 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:30 AM

Vyras prašė sušvelninti Klaipėdos apygardos teismo priimtą nuosprendį ir kitaip vertinti įrodymus. Esą kaip lengvinanti aplinkybė šioje tragiškoje istorijoje turėtų būti jo žmonos provokuojamas ar rizikingas elgesys.

G.Lobjanizdzė nesutinka, kad visi nukentėjusiosios kūne rasti peilio dūriai – jo. Vyras įrodinėjo, kad moteris pati dūrė sau – taip įrodinėdama meilę, ir mirtinai susižalojo. Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad taip susižaloti pati moteris negalėjo.

Gruzinas gali dar kartą bandyti laimę – skųstis Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Nuosprendis šioje byloje buvo paskelbtas Klaipėdos apygardos teisme prieš tris mėnesius.

G.Lobjanidzė nuo pat pradžių savo kaltės nepripažino: esą juodu su sutuoktine tą vakarą save badydami peiliu aiškinosi, kurio meilė stipresnė. Įrodinėdama savo jausmus moteris neva mirtinai susižalojo pati.

Abu 28-erių metų G.Lobjanizdzės mažamečius sūnus augina Gruzijoje gyvenantys jo tėvai. Jie palaiko Guramį, siunčia jam laiškus su vaikų nuotraukomis.

Iki šiol neteistas G.Lobjanidzė kalės ne tik už savo sutuoktinės 33 metų Svetlanos Černyšovos nužudymą, bet ir fizinio skausmo jai sukėlimą, suklastoto dokumento turėjimą.

Tragedija Palangoje, S.Nėries gatvėje, nuomojamame bute, įvyko pernai kovo pradžioje. Atskubėję pareigūnai rado kraujo klane gulinčią negyvą S.Černyšovą, o šalia jos – dar kvėpuojantį sužalotą G.Lobjanidzę. Ant grindų mėtėsi kruvinas peilis.

Apžiūrėjus kūnus nustatyta, kad moteriai ne mažiau nei penkis kartus durta į įvairias kūno vietas – sužalota krūtinė, ranka, pažeista aorta. Vyro kūne žiojėjo keturios durtinės žaizdos. G.Lobjanidzė buvo skubiai išvežtas į ligoninę ir operuotas.

Pasveikęs ir atvesdintas į Klaipėdos apylinkės teismą G.Lobjanidzė visus nustebino pateikęs versiją, esą jie su žmona gėrė degtinę ir alų, o apsvaigę nusprendė įrodyti begalinę meilę vienas kitam.

Iš pradžių pjaustėsi venas, o paskui griebėsi dar įtikinamesnių jausmų patvirtinimo būdų: moteris keliskart dūrė sau į krūtinę, po to tuo pačiu peiliu tą patį padarė ir vyras. Tragedijos vakarą abu sutuoktiniai buvo neblaivūs: žmonos kraujyje aptikta 1,68, vyro – 0,61 promilės alkoholio.

Poros vaikai – dabar jau dvejų ir trejų metų sūnūs – buvo tame pačiame bute.

Klaipėdos apygardos teisme liudijusi S.Černyšovos draugė Olga, su kuria jos kartu užaugo ir visą laiką bendravo, paneigė gruzino pateiktą versiją.

Pagimdžiusi sūnų Svetlana išvažiavo į Gruziją, paskui – į Vokietiją, ten gimė antras sūnus. Visi grįžo į Lietuvą užpernai rugpjūtį.

„Guramis kartais išgerdavo, o tuomet pridarydavo nesąmonių“, – pasakojo Olga.

Per paskutinį pokalbį telefonu lemtingąjį vakarą Svetlana draugei guodėsi, kad vyras prisigalvoja visokių nesąmonių, visus apšneka. Olga girdėjo vaikų verksmą, G.Lobjanidzė kažką vadino šliundra. Paskui Svetlana pasakė, kad vyras nuėjo į virtuvę, tikriausiai – peilio.

Po vidurnakčio Olga sulaukė ne draugės, o jos vyro skambučio: „Sveta guli šalia manęs pamėlusi ir visa šalta. Viskas, ji mirė. Iškviesk greitąją ir policiją. Aš irgi susižalojau“.

Gruzino ir rusės šeima į Lietuvą iš Berlyno atvyko prieš pusantro mėnesio iki incidento ir Palangos centre išsinuomojo butą trijų aukštų name.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.