Kruviną studentų konfliktą išsprendė teismas

[[ge:lrytas:lrytas:240641]]

Ilgai slapstęsis A.Kosarevas išvengė laisvės atėmimo bausmės.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Ilgai slapstęsis A.Kosarevas išvengė laisvės atėmimo bausmės.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Ilgai slapstęsis A.Kosarevas išvengė laisvės atėmimo.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Ilgai slapstęsis A.Kosarevas išvengė laisvės atėmimo.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:33 PM

Jis išvengė laisvės atėmimo bausmės ir toliau galės ieškotis darbo. Tik teks atlyginti sužalotam vaikinui padarytą žalą – beveik 4 tūkstančius eurų. Dar 1000 eurų jis turės sumokėti už nukentėjusiojo advokato paslaugas bei Valstybinei ligonių kasai padengti jo gydymo išlaidas.

Lygtine aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausme nuteistam A.Kosarevui jųdviejų konflikto priežastis kelia šypseną.

Viename Vilniaus universiteto bendrabučio kambaryje gyvenę A.Kosarevas ir Andrius Jonaitis praėjusių metų balandžio 20-ąją susipyko dėl per garsiai barškančios kompiuterio klaviatūros.

Banke dirbęs A.Jonaitis vakare norėjo poilsio, o A.Kosarevas žaidė kompiuterinius žaidimus ir garsiai barškino klaviatūra.

Tarp jų kilus konfliktui, A.Kosarevas griebė didžiulį peilį ir gulinčiam A.Jonaičiui dūrė į nugarą. Krauju paplūdęs studentas ėmė šauktis pagalbos, bet A.Kosarevas mušė jį toliau.

Sužalojęs kambario draugą, jis peršoko iš aštunto aukšto balkono į septinto aukšto balkoną ir paspruko. „Tada labai išsigandau“, – prisiminė A.Kosarevas.

Pabėgęs iš bendrabučio, jis slapstėsi ilgiau nei savaitę. „Tada man buvo kilęs klausimas – gyventi toliau ar ne“, -- išgirdęs nuosprendį pasakojo jaunuolis.

Po ilgų slėpynių A.Kosarevas pats atėjo į policiją, o buvusį kambario draugą po konflikto pirmą kartą pamatė teisme. „Mes niekada nesutarėme, nors kartu gyvenome dvejus metus“, – pasakojo nuteistasis. Kai įvyko šis konfliktas A.Kosarevas universitete jau nebesimokė, bet dar gyveno studentų bendrabutyje.

Tą vakarą A.Kosarevas buvo išgėręs butelį alaus, bet nesijautė apsvaigęs.

Dabar jis yra registruotas Panevėžio darbo biržoje. Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, jog būdamas jauno amžiaus ir gyvendamas laisvėje, A.Kosarevas turės daugiau galimybių dirbti ir atlyginti žalą nukentėjusiajam.

Teismas atsižvelgė ir į tai, kad iki šio įvykio A.Kosarevas nė karto nebuvo atsidūręs policijos akiratyje.

Teismo teigimu, peiliu sužalotas A.Jonaitis patyrė ne tik fizinį skausmą, bet ir smarkų emocinį sukrėtimą. Vaikinas buvo užpultas savo gyvenamojoje vietoje.

Jis ilgai gydėsi nugaros sužalojimą ir tuo metu turėjo atsisakyti darbo banke. Negautą darbo užmokestį jis įvertino 1719 eurų – šią sumą jam turės sumokėti A.Kosarevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją