Ūkininkų karas: Šėtoje supleškėjo 100 000 eurų vertės traktorius

„Policija įtaria padegimu konkurentus, užsiimančius žemės ūkio verslu“, – liūdnai ištarė Kėdainių rajono 34 metų ūkininkas Donatas V., prisiminęs pirmadienio nakties įvykius, kuomet piktadariai supleškino jo 2013 metų laidos traktorių „John Deere“ su purkštuvu. 120 hektarų plotą valdantis vyras patyrė apie 100 tūkst. eurų nuostolį.

Kėdainių rajone piktavaliai supleškino vietos ūkininko Donato V. beveik naują traktorių.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kėdainių rajone piktavaliai supleškino vietos ūkininko Donato V. beveik naują traktorių.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:08 PM

Išperkamosios nuomos būdu įgyta žemės ūkio technikos priemonė, stovėjusi prie jauno ūkininko namų Šėtos miestelyje, sudegė visiškai – nors ji yra drausta, šeimininkas nesitiki pilnos kompensacijos.

Ką konkrečiai įtaria, grūdus ir gyvulius auginantis Donatas V. atskleisti nenorėjo. Jis neslėpė, jog konfliktų su kai kuriais asmenimis būta, ir visai neseniai. Tiesa, niekas jam negrasino supleškinti turtą – savo piktas užmačias įvykdė tyliai.

Vėlų sekmadienio vakarą sulojus šuniui, vyras išėjo į kiemą pasižiūrėti, ar neslankioja ilgapirščiai. Nieko įtartina tamsoje nepastebėjęs, Donatas V. grįžo į namus ir užsnūdo prie televizoriaus. Prabudęs apie 1 valandą nakties jis nuėjo miegoti, bet po pusvalandžio miegus išvaikė kaimynas, kuris atbėgo pas jį ir pranešė apie gaisrą.

Manoma, jog nusikaltėliai panaudojo degų skystį. Atbėgus šeimininkui ir kaimynams, jų pėdos buvo ataušusios. Gaisrą galėjo sukelti Kėdainių krašto žmonės, gyvenantys Šėtos arba tolimesnėse apylinkėse.

Donatas V. ūkininkauti pradėjo prieš 8 metus, tačiau intensyviau šia veikla užsiima nuo 2013 metų. Anksčiau jis niekada nepatyrė panašių išpuolių. Įtariama, kad konkurentai norėjo pagąsdinti ūkininką arba sutrukdyti jam atlikti žemės ūkio darbus. Padegėjai kol kas neišaiškinti, vyksta jų paieškos. Policija iškėlė baudžiamąją bylą.

„Už vertingą informaciją aš pasirengęs atsilyginti – tegul tik žmonės kreipiasi į policiją“, – Donatas V. ragino atsiliepti liudininkus, jei jie matė Šėtos apylinkėse sekmadienio vakarą ir pirmadienio naktį besisukiojančius įtartinus asmenis. Padegėjai greičiausiai atvyko į Donato V. sodybą automobiliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda