Pasieniečiai Biržų rajone sulaikė svaigalų gabentoją

Biržų rajone nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės priemonę vykdę pasieniečiai netikėtai sulaikė svaigalus gabenusį lietuvį. Pirminiais duomenimis, beveik pusantro tūkstančio litrų degtinės su užrašais „Smirnoff“ gali būti padirbti.

VSAT pareigūnai patikrino mašinos krovinių skyrių.<br>VSAT nuotr.
VSAT pareigūnai patikrino mašinos krovinių skyrių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 2:47 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:23 AM

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinių pasieniečiai kelyje Germaniškis – Biržai, už maždaug pusketvirto kilometro nuo sienos su Latvija, vykdė nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės priemones.

Tokių pasirinktinių patikrinimų metu prie sienos su Latvija, kaip ir prie sienos su Lenkija, paprastai tikrinamos įtartinos transporto priemonės, kuriomis gali būti gabenami neteisėtai į Šengeno erdvę patekę asmenys.

Popiet pasieniečiai sustabdė įtartiną mikroautobusą „Citroen Jumper“, pažymėtą lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavusio 49 metų Biržų rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi. VSAT pareigūnai patikrino mašinos krovinių skyrių.

Jame pasieniečiai vietoje migrantų aptiko sukrautas 120 kartoninių dėžių. Jose buvo 1440 litrinių butelių su užrašais „Smirnoff“, nepažymėtų banderolėmis. Pirminiais duomenimis, visi šie svaigalai gali būti padirbti. Tikslią jų sudėtį ir stiprumą dar turės nustatyti ekspertai.

Dėl neteisėto alkoholinių gėrimų gabenimo Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Mikroautobusą vairavęs Biržų rajono gyventojas uždarytas į areštinę. „Citroen Jumper“ ir svaigalų krovinys saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.