Bėglys su BMW nuo pareigūnų spruko 230 km/h greičiu

Kėdainių ir Kauno rajonų keliais vyko įspūdingos girto vairuotojo gaudynės. Vyras sustojo tik išgirdęs, kad bus panaudotas ginklas.

Pareigūnai sučiupo dideliu greičiu sprunkantį kėdainiškį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnai sučiupo dideliu greičiu sprunkantį kėdainiškį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-29 13:46, atnaujinta 2017-05-27 04:35

Balandžio 25-osios vakare Kėdainių r., kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai 54 km, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai stabdė transporto priemones ir tikrino vairuotojų blaivumą.

Apie 22.45 val. pareigūnai stabdė „BMW 530 D“ angliškais numeriais. Stabdoma transporto priemonė sustojo maždaug už 30 metrų nuo stabdymo vietos, o pareigūnui einant link jos, pasigirdo didinamos variklio apsukos ir automobilis nurūko.

Nors buvo tamsu ir automobilis važiavo dideliu greičiu, pareigūnai nepametė jo iš akių, toliau persekiojo. Sprukdamas automobilis pavojingai manevravo tarp kitų transporto priemonių, nerodė įspėjamųjų signalų, lenkė kitas transporto priemones, kur tai daryti draudžiama – kėlė pavojingas situacijas visiems eismo dalyviams, kurie buvo priversti trauktis į šalikeles. Persekiojamo automobilio greitis kai kada siekė 200-230 km/val.

Transporto priemonei įvažiavus į Kauno rajoną, prie BMW priartėjo pareigūnų ekipažas. Per garsiakalbį vairuotojas buvo įspėtas, kad, jei toliau nesustos, bus panaudotas šaunamasis ginklas. Vairuotojas visgi sustabdė vairuojamą transporto priemonę. Pribėgus pareigūnams paaiškėjo, kad vyras važiavo ne vienas, su juo ekipaže buvo ir dvi moterys (gimusios 1987 m.).

Nuo Kėdainių rajono gyventojo (gimusio 1981 m.) sklido stiprus alkoholio tvaikas. Patikrinimus jo blaivumą, alkoholio matuoklis parodė, kad vyras vairavo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 2,07 promilės.

Vairuotojas neneigė savo padarytų pažeidimų. Jis pripažino nestojęs ir sprukęs, nes vairavo neblaivus. Taip pat jis prisipažino važiavęs pavojingai ir kad toks važiavimas galėjo pasibaigti tragedija, todėl džiaugiasi, kad neužsimušė.

Vairuotojas buvo nušalintas nuo vairavimo, jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.