Pasieniečiai sučiupo 10 migrantų vietnamiečių ir jų vedlį čečėną

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą atėjusių 10 migrantų iš Vietnamo ir, įtariama, juos lydėjusį čečėnų tautybės Rusijos pilietį.

Pasieniečiai sučiupo 10 migrantų vietnamiečių ir jų vedlį čečėną.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sučiupo 10 migrantų vietnamiečių ir jų vedlį čečėną.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 9:47 AM, atnaujinta May 20, 2017, 11:18 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį paryčiais VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Gelednės kaimo prieigose aptiko užšluotą pėdsakų takelį, vedusį iš Baltarusijos į Lietuvą. Pasieniečiai iškart pradėjo paiešką, apylinkėse blokavo kelius. Švenčionių užkardos pareigūnams pagalbon atskubėjo kolegos iš Specialiosios paskirties bei Pavoverės užkardų, dirbo kinologai su tarnybiniais šunimis.

Netrukus miške prie Švenčionių rajono Tadarinos kaimu pasieniečiai užklupo grupę asmenų. Jie slėpėsi po eglėmis. Paaiškėjo, kad tai yra 10 vietnamiečių – 9 vyrai ir moteris, kuriems nuo 22-ejų iki 38-erių. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų.

Kartu sulaikytas ir įtariamas migrantų vedlys, 34-erių čečėnų tautybės Rusijos pilietis, irgi turėjęs pasą be Šengeno vizos. Jam už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 93 į Lietuvą neteisėtai bandžiusius patekti Vietnamo piliečius. Pastaruoju metu pagal pilietybes migrantų iš šios šalies VSAT pareigūnai sulaiko daugiausiai.

Pernai įkliuvo 382 per Lietuvą į Vakarų Europą norėję patekti vietnamiečiai, 2014 m. – 301.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.