Po SEL koncerto – teismas

Klaipėdoje prieš dvejus metus vasaros estradoje vykusio SEL koncerto aidai atsirito iki teismo. Šeši jaunuoliai kaltinami po renginio sumušę vieną koncerto rengėjų ir sudaužę jo automobilį.

Dėl 2014 metais įvykusio incidento į teisiamųjų suolą Klaipėdoje sėdę keturi kaltinamieji dangstė savo veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Dėl 2014 metais įvykusio incidento į teisiamųjų suolą Klaipėdoje sėdę keturi kaltinamieji dangstė savo veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Jul 29, 2016, 5:33 PM, atnaujinta May 17, 2017, 10:39 AM

Viešosios tvarkos pažeidimu kaltinami keturi jauni klaipėdiečiai – 25 metų Gražvydas Martinkus, jo bendraamžė Natalija Ščerbakova, 27 metų Gintarė Ruginytė ir 32 metų Edmundas Tamošauskas.

Dar du kaltinamieji išvykę į užsienį, jų rasti kol kas nepavyko. Incidentas nutiko 2014 metų liepos 6-osios naktį, šiek tiek po vidurnakčio.

Vienas koncerto rengėjų 34 metų vilnietis Garis Serbulas nusprendė išvažiuoti likus dešimčiai minučių iki renginio pabaigos, kad nepakliūtų į žiūrovų spūstį po renginio. Į koncertą buvo suplūdę tūkstančiai Egidijaus Dragūno gerbėjų.

Jo automobilis stovėjo koncerto dalyviams ir organizatoriams skirtoje aikštelėje už estrados. Ją galima pasiekti tik važiuojant dviračių ir pėsčiųjų taku. G.Serbulas turėjo leidimą juo važiuoti.

Tačiau tik pajudėjus automobiliui kelią užtvėrė girtų jaunų žmonių kompanija.

„Iš viso buvo trylika žmonių, tarp jų ir mažas vaikas. Aštuonis pavyko nustatyti, bet iš policijos pateiktų nuotraukų atpažinau ne visus. Du slapstosi Anglijoje.

Jie užstojo automobiliui kelią. Visi buvo girtutėliai, rėmėsi į variklio dangtį.

Paskui mane ištraukė iš mašinos, atsidūriau ant žemės, buvau spardomas.

Vėliau medikai nustatė smegenų sukrėtimą ir kitas lengvesnes traumas.

Buvau blaivus, tad išsisukau nuo baisesnių pasekmių – per stebuklą spėjau pabėgti ir sėsti į automobilį. O galėjau likti neįgalus ar net būti nužudytas“, – pasakojo G.Serbulas.

Jis ėmė važiuoti, o užpuolikai nenurimo, daužė automobilį akmenimis, buteliais, spardė. Vyras neteko akinių, šaliko, buvo suplėšyti marškiniai, sudaužytas laikrodis.

Nemenką išgąstį patyrė ir trys automobilyje buvusios merginos.

„Atvykusi policija iš pradžių netikėjo, kad aš esu nukentėjęs: kažkas jiems pranešė, kad pervažiavau žmogų, bet paskui įrodžiau, kaip buvo iš tikrųjų. Juo labiau kad viską užfiksavo automobilyje įrengta vaizdo kamera“, – sakė G.Serbulas ir pridūrė, kad šis įvykis pakeitė ne tik jo, bet ir automobilyje tuo metu buvusių merginų gyvenimą.

Jis piktinosi Klaipėdos policijos atsainiu darbu – esą tyrimas judėjo vėžlio žingsniu, jis pats nustatė įtariamuosius, apie juos pranešė pareigūnams.

Todėl byla teismą pasiekė tik po tokio ilgo laiko. Pirmasis teismo posėdis gegužę neįvyko – jame pasirodė tik du kaltinamieji.

Dabar teisiamųjų suole dangstydamiesi veidus jau sėdėjo visi keturi, tačiau paaiškėjo, kad nėra trijų advokatų.

Kaltinamiesiems skirta valstybės garantuojama teisinė pagalba, tačiau jie apie tai neinformavo teismo ir aiškino, kad nežinojo, kaip turi elgtis. O N.Ščerbakova teigė tam neturinti laiko, nes augina vaiką.

G.Serbulas tikisi, kad jį užpuolę asmenys bus tinkamai nubausti. Jis teismui pateikė ir civilinius ieškinius, turtinę žalą įvertinęs 6 tūkst., o neturtinę – 10 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.