Savo moterį už išdavystę nužudžiusiam vyrui – 13 metų už grotų

Trylika metų nelaisvės – tokia bausmė skirta 56 metų Viktorui Jauniui, už neištikimybę žiauriai nubaudusiam savo moterį, su kuria gyveno dvidešimt metų ir susilaukė dukters.

V.Jaunius pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Jaunius pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 25, 2016, 11:28 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:06 AM

Vyrą apakino nevaldomas pyktis, kai sugyventinė nusprendė savo likimą susieti su jo sesers vyru – po kelių dūrių peiliu moteris mirė iškart.

Klaipėdos apygardos teisme V.Jaunius savo kaltę pripažino ir gailėjosi.

Tragedija nutiko šįmet birželio 1-osios vėlų vakarą Klaipėdos rajone, Eidukų kaime. Apsvaigęs nuo alkoholio V.Jaunius nuėjo į svainio namus, kuriuose tuo metu buvo jo sugyventinė Anita.

Mylimai moteriai jis peiliu vieną kartą smogė į pilvą. Tuomet jo tramdyti puolė svainis, o sužeistoji pasiekė virtuvę ir norėjo kviestis greitąją. Ištrūkęs iš svainio gniaužtų V.Jaunius įpuolė į virtuvę ir čia sėdėjusiai sužeistai sugyventinei peiliu kirto dar devynis kartus į krūtinę, kaklą, kitas kūno vietas.

Supratęs, kad ši jau mirė, paprašė svainio kviesti policiją. Pats nusiplovė rankas, nuplovė peilį ir išėjo į kiemą laukti pareigūnų.

Teisme vyras pasakojo, kad su savo penkeriais metais jaunesne sugyventine anksčiau sutarė normaliai, augino dukrą, kuriai dabar jau septyniolika, planavo susituokti.

Poros santykiai esą ėmė prastėti, kai moteris pernai rudenį išvažiavo uždarbiauti į Angliją.

„Ji išvažiavo su mano seserimi, vėliau ten išvyko ir sesers vyras Romas. Iš užsienio grįžęs posūnis prasitarė, kad tarp Anitos ir Romo kažkas mezgasi. Gegužę iš Anglijos Anita grįžo pasikeitusi, bet nieko nesakė. Namuose rečiau būdavo – savaitgaliais tai pas draugę ėkdavo, tai į mamos gimtadienį. Kartu mebemigodavome, ji nenorėjo šnekėtis. O tą paskutinę savaitę pas Romą kelis kartus buvo. Maniau, protingi žmonės, eitų kur toliau, o čia man prieš akis šmėžuoja. Jaučiausi įžeistas, išduotas“, – teisme kalbėjo V.Jaunius.

Vyras teigė labai dėl to išgyvenęs. Jam buvo dar skaudžiau, nes Romo brolis esą buvo nuviliojęs jo pirmąją žmoną.

V.Jaunius dirbo pas ūkininką, o tas ūkis buvo kitapus gatvės, kur gyveno Romas. V.Jaunius matydavo, kada į jo namus automobiliu atvažiuoja Anita.

Kaltinamasis pripažino, kad porą dienų prieš tragediją Romas jam skambino ir kvietė užeiti pakalbėti: „supratau, apie ką, bet nebuvo laiko“.

O sugyventinė irgi pasakiusi, kad nebenori kartu su juo gyventi, išvažiuosianti su Romu į Angliją. Tikriausiai tai ir užkaitino kraują V.Jauniui.

Jo dukra teisme pasakojo, kad santykiai su tėvu ir jos, ir mamos anksčiau buvo normalūs. Pastaruoju metu jis visą savaitę dirbdavo ir į namus neparvažiuodavo, o kai savaitgaliais grįždavo, nuolat vienas gurkšnodavo alų. Dėl to motina pykdavo.

„Mama sakė, kad dar Anglijoje pradėjo draugauti su Romu – mano dėde ir krikštatėviu. Grįžusi bijojo tėvo reakcijos. Jie planavo su Romu važiuoti dirbti į užsienį, kad tėvui prieš akis nešmirinėtų. Tėvas svarstė, ar tik mama su Romu nesusidėjo, sakė, geriau jau būtų svetimas“, – teisme pasakojo septyniolikmetė.

Esą tėvas kartą dukrai aiškinęs, kaip jai elgtis, jei nebūtų motinos, perspėjo, kad nereikėtų panikuoti.

Vieną vakarą V.Jaunius dukrai neva prasitarė, kad Romo nelies, nes jei moteris nenorės, vyras nieko nepadarys.

Tėvui išėjus iš namų susijaudinusi dukra pasiuntė motinai SMS žinelę.

Vieną pirmadienį tėvas su dukra iš namų išvažiavo kartu: paauglė – į mokyklą, vyras – į darbą. Dukrai įstrigo tuomet tėvo pasakyta frazė: „medžioklė prasideda“.

Tragedija nutiko po trijų dienų.

V.Jaunius teigė tą dieną išgėręs du litrinius stipraus alaus butelius. Jo kraujyje rasta 2,5 promilės alkoholio.

„Iš anksto nieko neplanavau, o tada dėl išdavystės norėjau nužudyti“, – sakė V.Jaunius.

Civilinį ieškinį teismui pateikė mirusiosios sūnus iš pirmosios santuokos.

Dabar jis rūpinasi savo motinos ir nuteistojo dukra. Teismas patenkino neturtinės žalos ieškinį – 20 tūkst. eurų neturtinės žalos jiems abiems.

Dar beveik du tūkst. eurų teks sumokėti už laidotuves, 650 eurų – už advokato paslaugas.

V.Jaunius tam neprieštaravo, bet teigė nežinąs, iš kur tiek pinigų gauti, nes neturi jokio nekilnojamojo turto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.