Apsivogęs I.Achremovas: „Buvau susinervinęs, todėl pamiršau“

„Aš gailiuosi, kad taip viskas įvyko. Susinervinau, kalbėjau telefonu ir paprasčiausiai užsimiršau“, – taip savo vagystę iš „Iki“ parduotuvės bando teisinti Vito Lingio žudikas Igoris Achremovas (51 metų), kuris anksčiau laiko buvo paleistas į laisvę.

I.Achremovas teisme atsidūrė dėl vagystės iš parduotuvės.<br>P.Lileikio nuotr.
I.Achremovas teisme atsidūrė dėl vagystės iš parduotuvės.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 9:37 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:25 PM

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas baigė nagrinėti dėl smulkios vagystės I.Achremovui iškeltą administracinę bylą.

Teismo posėdyje buvo apklaustas liudytojas, policijos pareigūnas Virginijus Reklaitis, kuris su porininku šių metų rugpjūčio 8 dieną apsivogusį I.Achremovą pristatė į policijos komisariatą.

Pareigūnas prisiminė, kad I.Achremovas vos tik išvydęs policininkus pareiškė norą susimokėti už prekes, tačiau buvo nuspręsta jį vežti į policijos komisariatą ir surašyti administracinių teisių pažeidimų protokolą.

„Žmogus matomai suprato savo veiksmus ir gailėjosi, kiek prisimenu“, – sakė pareigūnas.

I.Achmetovo advokatas Nikolajus Kuznecovas teismą bando įtikinti, kad jo klientas apsivogė netyčia. Esą dėl sunkios ligos jis galėjo pamiršti, kokias prekes ėmė, todėl kelios jų liko I.Achremovo kišenėse.

Advokatas savo baigiamąją kalbą sakė už uždarų durų. Tai buvo N.Kuznecovo ir I.Achremovo prašymas, kad visuomenė nesužinotų, kokia liga serga V.Lingio žudikas.

I.Achremovas apsivogė Vilniuje, Geležinkelio gatvėje esančioje „Iki“ parduotuvėje.

Kaip teisme pasakojo „Iki“ apsaugos darbuotoja Jelena Krakunova, parduotuvėje I.Achremovas sukiojosi apie 15 minučių, po to nuėjo į alkoholio skyrių.

Per vaizdo kameras salę stebėjusi apsaugininkė pastebėjo, kad pirkėjas kai kurias prekes dėjosi į kišenes.

Vėliau už dalį pirkinių I.Achremovas sumokėjo, o dalį, kaip teigia pats, pamiršo. Tarp mirštų daiktų buvo 0,3 litro butelis degtinės, kuris rastas vyro rankinėje, bei vytinta mėsa, sūris ir pakelis ryžių. Šiuos daiktus I.Achremovas buvo susikišęs į kišenes.

Sprendimas vagystės byloje bus paskelbtas po savaitės. Administracinis kodeksas už smulkią vagystę numato baudą nuo 86 iki 260 eurų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų.

Už V.Lingio nužudymą I.Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vėliau ji sutrumpinta iki 25 metų. „Vilniaus brigados“ veikėjas į laisvę buvo išleistas 2010 metais, kai jam buvo likę kalėti 8 metai ir 5 mėnesiai.

Nuspręsdamas I.Achremovą paleisti į laisvę, teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistasis yra atlikęs jau daugiau kaip pusę bausmės. Psichologai teismui patvirtino, kad jis – geros emocinės pusiausvyros asmenybė.

I.Achremovas neturėjo nuobaudų, įkalinimo įstaigoje jis 15 kartų buvo skatintas už gerą elgesį ir tik kartą buvo padaręs mažareikšmį nusižengimą. Kalinys už grotų mokėsi, laikė egzaminus. Pinigų užsidirbdavo versdamas tekstus.

Žurnalistas V.Lingys Vilniuje buvo nušautas 1993 metų spalio 12-ąją. Dėl šio nusikaltimo 1994 metais buvo nuteistas „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“