Du Prancūzijoje gyvenantys armėnai neteisėtai gabeno tautietį

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė armėnų tautybės Prancūzijos pilietį ir leidimą gyventi Prancūzijoje turintį Armėnijos pilietį. Jie neteisėtai iš Lietuvos bandė išvežti prieglobsčio čia pasiprašiusį armėną.

Du Prancūzijoje gyvenantys armėnai neteisėtai gabeno prieglobsčio Lietuvoje pasiprašiusį tautietį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Du Prancūzijoje gyvenantys armėnai neteisėtai gabeno prieglobsčio Lietuvoje pasiprašiusį tautietį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-28 08:34, atnaujinta 2017-04-16 23:48

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienio naktį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Lazdijų savivaldybės Akmenių kaimo ribose, kelyje Lazdijai – Seinai, patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz“ prancūziškais numeriais. Jį vairavo 33-ejų armėnų tautybės Prancūzijos pilietis.

Kartu važiavo 31-erių leidimą gyventi Prancūzijoje turintis vyras, irgi armėnų tautybės. Visi užsieniečių dokumentai buvo tvarkingi.

Automobiliu keliavo dar vienas vyras. Jis teturėjo prieglobsčio Lietuvoje prašytojo dokumentą. Paaiškėjo, kad tai – 50-metis Armėnijos pilietis. Kai jis Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio, buvo apgyvendintas VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje ir turėjo sulaukti sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo ar prašymo atmetimo. 

Prieglobsčio prašytojai turi teisę parai išeiti iš URC ir judėti Lietuvos teritorijoje. Ja armėnas pasinaudojo ir, kaip paaiškėjo, pabandė išvykti iš Lietuvos į Vakarų Europą. 

Jį gabenusiems dviem užsieniečiams VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Visus tris sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.