Lietuvos kariuomenės instruktoriams ir karo policininkams - baudos už prekybą poveikiu

Kauno apylinkės teismas kaltais dėl prekybos poveikiu ketvirtadienį pripažino du Lietuvos kariuomenės mokyklos vairavimo instruktorius ir du jų kolegas iš Karo policijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2017, 1:57 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:02 PM

Teismas R. L. ir L. K., dirbantiems Generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos vairavimo instruktoriais, skyrė beveik 1130 eurų baudas. Lietuvos kariuomenės Karo policijos atstovams T. G. ir K. T. – 753 eurų baudas.

Bylos duomenimis, R. L. 2014 metų liepą Kauno rajone esančioje šašlykinėje iš šešių kursantų reikalavo egzamino dieną turėti po 250-350 litų.

Žadėjo paveikti „Regitros“ „C“ kategorijos vairavimo egzaminatorių, kad šie sėkmingai išlaikytų vairavimo egzaminą.

Galiausiai pinigus už egzaminą padavė keturi kursantai. R. L. buvo perduotas 1 tūkst. litų.

L. K., kuris turi vyresniojo seržanto karinį laipsnį, buvo kaltinamas „C” kategorijos vairavimo auditorijos lentoje šešių kursantų akivaizdoje užrašęs skaičių „200“.

Jis, kaip ir jo kolega R. L., reikalavo kiekvienam iš jų duoti po 200 litų. Jis pažadėjo, kad egzaminatoriai nefiksuos vairavimo klaidų ir taip jie sėkmingai išlaikys egzaminą. Šįsyk po 200 litų sutiko mokėti visi šeši kursantai. L. K. buvo perduota 1200 litų suma.

T. G. ir K. T., kurie yra Lietuvos kariuomenės Karo policijos atstovai, buvo kaltinami R. L. perdavę po 250 litų už tai, kad jis paveiktų „Regitros” „C” kategorijos egzaminatorius, kurie, laikant vairavimo egzaminą, nefiksuotų kursantų padarytų klaidų.

Teisme keturi profesinės karo tarnybos kariai savo kaltės nepripažino, tačiau jų kaltė įrodyta liudytojų parodymais ir gautais dokumentais iš įvairių valstybinių įstaigų. Taip pat ir ikiteisminio tyrimo metu surinkta rašytine baudžiamosios bylos medžiaga.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.