Siras Vilniaus oro uoste bandė apsimesti Graikijos piliečiu

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė vyrą, bandžiusį pasinaudoti svetimu graikišku pasu. Jis dar turėjo suklastotą graikišką vairuotojo pažymėjimą ir bandė išskristi į Liverpulį. Pasieniečių demaskuotas asmuo vėliau prisistatė Sirijos piliečiu.

Siras Vilniaus oro uoste bandė apsimesti Graikijos piliečiu.<br>VSAT nuotr.
Siras Vilniaus oro uoste bandė apsimesti Graikijos piliečiu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 9:34 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:50 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį vakare VSAT pareigūnai tikrino reisu į Liverpulį susiruošusių keleivių dokumentus. 20-mečio Graikijos piliečio pasą pateikęs vyras iš tikro buvo labai panašus į dokumento nuotraukoje esantį asmenį. Vis dėlto patyrusi VSAT pareigūnė įžvelgė eiliniam žmogui nepastebimų neatitikimų tarp prieš ją stovėjusio keleivio ir nuotraukoje esančio asmens.

Užsienietis dar turėjo to paties Graikijos piliečio vardu išduotą šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Pasienietė iškart įtarė, kad šis dokumentas yra suklastotas.

Keliautojas buvo palydėtas į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Čia pasieniečiai netruko išsiaiškinti, kad asmuo tikrai nėra Graikijos pilietis. Tuomet demaskuotas vyras prisistatė esąs 20-ies Sirijos piliečiu.

Nustatyta, kad graikiškas pasas nėra klastotė, o vairuotojo pažymėjimas – suklastotas. VSAT pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad sulaikytasis į Vilnių išvakarėse atskrido iš Brėmeno.

Kadangi tai Šengeno erdvės vidaus reisas, juo vykstančių asmenų dokumentų kontrolė neatliekama nei Vokietijoje, nei Lietuvoje.

Siru prisistačiusį vyrą oro uosto pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.