Namą už kontrabandines cigaretes įsigiję lietuviai sės į JK kalėjimą

Jungtinėje Karalystėje gyvenanti lietuvių pora nuteista už cigarečių kontrabandą, o jų namas, kurį sutuoktiniai pasistatė vien iš sukčiavimo buvo atimtas.

Lietuvių namuose rasta 180 tūkst. kontrabandinių cigarečių.<br>Jungtinės Karalystės muitinės nuotr.
Lietuvių namuose rasta 180 tūkst. kontrabandinių cigarečių.<br>Jungtinės Karalystės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 10:45 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:21 PM

„Northampton Chronicle“ skelbia, kad 59-erių Rimanto Urvakio ir 61-erių Marijos Urvakienės garaže buvo aptikta beveik 180 tūkst. nelegaliai į šalį atvežtų cigarečių.

„Jie tikėjosi, kad iš šios nusikalstamos veiklos susikrovę turtus galės juos panaudoti įsigydami namą. Tačiau jie klydo. Godumas jiems uždirbo teistumą, o namas bus panaudotas atlyginti nuslėptus mokesčius“, – pranešė Jungtinės Karalystės muitinės departamento atstovas.

Nusikaltimas buvo atskleistas, kai Nortamptono policija užfiksavo R.Urvakio susitikimą su sunkvežimio vairuotoju užmiesčio greitkelyje 2011 metų lapkritį.

Į savo automobilio „Volkswagen Passat“ bagažinę persikėlęs du maišus lietuvis nuvažiavo, bet po kelių minučių buvo sučiuptas pareigūnų.

Automobilyje policija aptiko 13 kilogramų kontrabandinio sukamo tabako. R.Urvakis buvo suimtas, o jo namą Moltone apžiūrėjo muitinės pareigūnai.

Nors jo žmona M.Urvakienė mėgino jiems sutrukdyti paslėpdama raktus, pareigūnai name rado 179 tūkst. neapmokestintų cigarečių.

Bet įtariamieji nepasimokė. Praėjus 5 savaitėms nuo tyrimo pradžios pareigūnai vėl apieškojo jų namus ir rado dar 5 tūkst. cigarečių, 3,3 kilogramo sukamo tabako ir 3,7 tūkst. svarų (4,3 tūkst. eurų) grynais.

2012 metų kovą sutuoktiniai buvo apkaltinti mokesčių vengimu ir pinigų plovimu. Tyrėjai nustatė, kad Urvakiai buvo pasiėmę 170 tūkst. svarų (200 tūkst. eurų) paskolą, kuriai gauti pateikė 30 tūkst. svarų (35 tūkst. eurų) pradinį įnašą ir vėliau mokėjo įmokas iš nusikalstamu būdu gautų lėšų.

Šių metų sausio pabaigoje R.Urvakis pripažino kaltinimus, o šią savaitę Nortamptono teismas nuteisė lietuvį 20 mėnesių kalėti, 180 valandų viešųjų darbų ir 2 metus lygtinai.

M.Urvakienė buvo nuteista kalėti 16 mėnesių, 2 metus lygtinai ir 120 valandų dirbti viešuosius darbus.

„Nelegali tabako prekyba Jungtinei Karalystei kasmet atsieina 2,4 mlrd. svarų (2,8 mlrd. eurų) ir pažeidžia teisėtų prekeivių gerovę“, – teigė muitinės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.