Atversa Panevėžio ligoninės mediko kyšininkavimo byla

Panevėžio apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti piktnaudžiavimu, kurstymu klastoti ir dokumentų suklastojimu kaltinamo Respublikinės Panevėžio ligoninės Akušerijos ginekologijos klinikos vedėjo Albino Ivonaičio bylą.

Atversa Panevėžio ligoninės mediko kyšininkavimo byla.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Atversa Panevėžio ligoninės mediko kyšininkavimo byla.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 3:23 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:32 PM

Kaip pranešė teismas, kaltinamajame akte nurodoma, kad 2014 metų pradžioje A. Ivonaitis, dirbdamas ir būdamas viešųjų pirkimų komisijos pirmininku, siekdamas asmeninės turtinės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

Už tai, kad praeityje priėmė palankius sprendimus viešųjų pirkimų konkursuose, iš vienos įmonės vadovo A. Ivonaitis pareikalavo, kad šis sumokėtų už detales, reikalingas jo naudojamo automobilio remontui. Detalių vertė – beveik 2 tūkst. 400 eurų.

Kad nuslėptų nusikaltimą, medikas pasitelkė kelis asmenis, kurie suklastojo dokumentus, įformindami pinigus, skirtus sumokėti už detales, kaip paramą viešajai įstaigai – sporto klubui. Gavęs „paramą“ sporto klubas pervedė pinigus už detales Vilniuje esančiai automobilių parduotuvei.

A. Ivonaitis, kaip įtariama, įtraukė ir savo sūnų Kornelijų Ivonaitį bei kitus asmenis į nusikalstamas veikas – dokumentų klastojimą, piktnaudžiavimą tarnyba, apgaulingą apskaitos tvarkymą bei papirkimą.

Tiekėjas baudžiamojo proceso metu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, nes iš jo buvo reikalauta apmokėti A. Ivonaičio naudojamo automobilio detalių vertę.

Posėdyje penktadienį buvo perskaitytas kaltinamasis aktas, teismas apklausė vieną liudytoją. Kaltinamieji parodymus duos po to, kai bus apklausti visi liudytojai. Kartu su A. Ivonaičiu teisiamas ir jo sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.