Tarnybinis šuo Attilas vagišiui nepaliko jokių šansų

Telšių apskrities policijos komisariato tarnybinis šuo Attilas papildė savo atliktų užduočių sąrašą – kartu su kinologu Tomu Taurinskiu keturkojis sučiupo iš ūkinio pastato akumuliatorių nugvelbusį vagišių.

Tarnybinis šuo Attilas be didesnio vargo susekė vagišių.<br>Telšių AVPK nuotr.
Tarnybinis šuo Attilas be didesnio vargo susekė vagišių.<br>Telšių AVPK nuotr.
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologas T.Taurinskis ir jo porininkas tarnybinis šuo Attilas sulaukė telšiškės padėkos.<br>Telšių AVPK nuotr.
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologas T.Taurinskis ir jo porininkas tarnybinis šuo Attilas sulaukė telšiškės padėkos.<br>Telšių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 9:31 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:50 AM

Nusikaltėlį Telšiuose su Attilu patruliavusiam kinologui demaskuoti padėjo pilietiška telšiškė.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologas T.Taurinskis sakė, kad patruliuodamas su Attilu Pakalnės gatvėje pastebėjo ranka jam mojančią moterį.

Prie jos priėjusiam pareigūnui telšiškė paaiškino, kad kaimynė pastebėjo neseniai iš jos ūkinio pastato akumuliatorių pagrobusį vyrą.

Nors pavogtas akumuliatorius jau buvo senas ir naudoti nebetinkamas, telšiškė nusprendė į tai nenumoti ranka ir apie vagystę pranešti pastebėtam pareigūnui.

Surasti į svetimą ūkinį pastatą įsibrovusį vagišių tarnybiniam policijos šuniui nebuvo sunku.

Sekdamas pėdsakai Attilas kinologą nuvedė į atokesnę vietą, kur ir buvo užtiktas akumuliatorių pagrobti ketinęs vyriškis.

Akumuliatorių atgavusi telšiškė paskambino telefonu Telšių apskrities policijos komisariato vadovams ir padėkojo operatyviai vagišių demaskavusiems: kinologui ir jo augintiniui.

„Materialinės žalos nepatyriau, nes pavogtas akumuliatorius buvo bevertis, bet kai pastebėjau pareigūną, nusprendžiau jam apie tai pasakyti ir tokiu būdu užkirsti kelią tolimesniems nusikaltimams“, – paaiškino apie vagystę kinologui pranešusi Nijolė Mamonienė.

Pilietiškai pasielgusi telšiškė negailėjo gerų žodžių jai į pagalbą suskubusiam kinologui: „Gerbiu visus sunkų ir pavojingą darbą atliekančius, atsidavusius ir sąžiningai dirbančius policijos pareigūnus. Neabejoju, kad tokių kaip man padėjęs Tomas – didžioji dauguma.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.