Vilniaus teismas paskelbė nuosprendį prostitucijos byloje

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje aštuoni asmenys nuteisti dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos.

Vilniaus teismas paskelbė nuosprendį prostitucijos byloje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilniaus teismas paskelbė nuosprendį prostitucijos byloje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 8:17 PM

Kaip rašoma teismo pranešime, teismas nustatė, kad penki vyrai ir trys moterys organizavo ir vadovavo prostitucijai, pelnėsi iš kitų asmenų prostitucijos. Vyrai A.F., J.V., A.K., S.G., E.B. Vilniaus miesto stotyje patys arba per kitas prostitucija užsiimančias merginas surasdavo merginų, kurios jau verčiasi prostitucija, jas įkalbėdavo dirbti nuomojamuose butuose, pažadėdami geras darbo sąlygas, apsaugą ir stabilias pajamas, surasdavo ir išnuomodavo butus. Merginoms suteikdavo patalpas gyventi ir dirbti, kontroliavo klientų skambučius.

Moterys Ž.V., S.T. ir O.F. atsiliepdavo į klientų skambučius, tardavosi su klientais dėl seksualinių santykių pobūdžio, trukmės ir kainos. Sąvadautojai pasiimdavo 50 procentų gautos sumos.

Visos teisme apklaustos merginos vertėsi prostitucija ir vartojo narkotikus. Viena iš jų mirė nesulaukusi bylos nagrinėjimo teisme, kita mirė praėjus mėnesiui po apklausos teisiamajame posėdyje.

Nuteistieji savo kaltės nepripažino. Įvertinęs kiekvieno kaltinamojo asmenybę, faktą, kad visi jie teisiami pirmą kartą, yra jauno, darbingo amžiaus, penki iš jų nedirba, nesimoko, nesiekia įgyti išsilavinimo, profesijos ir teisėto pragyvenimo šaltinio, kiti trys dirba, yra pakankamai stabiliai įsitvirtinę darbo rinkoje, gauna teisėtų pajamų, teismas nusprendė skyrė laisvės atėmimo bausmes, kurių vykdymą atidėjo, ir priteisė solidariai iš nuteistųjų 66 tūkst. 726 eurus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.