Įrodyti, kad be erekciją skatinančių tablečių jam reikia ir dopingo bei kvaišalų, šiauliečiui nepavyko

Kartu su erekciją skatinančiomis tabletėmis ir anabolinių steroidų iš Lietuvos į Vokietiją išsiųsti pamėginusiam 28 metų šiauliečiui gresia bausmė už kontrabandą bei dopingo platinimą.

Iš Šiaulių į Vokietiją siųstame siuntinyje pareigūnai rado draudžiamų preparatų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Iš Šiaulių į Vokietiją siųstame siuntinyje pareigūnai rado draudžiamų preparatų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-06 11:19, atnaujinta 2017-04-13 20:57

Kadangi per kratą vaikino bute dar buvo rasta ir kanapių bei kokaino, jam teks atsakyti ir už neteisėtą disponavimą kvaišalais.

Nusprendė patikrinti siuntinį

Į pareigūnų akiratį pastaruoju metu Študgarte (Vokietija) gyvenęs šiaulietis pateko pernai vasarą, kai per „Lietuvos pašto“ siuntų tarnybą pabandė iš Šiaulių Štutgarte gyvenančiai lietuvaitei nusiųsti medikamentų siuntinį.

„Lietuvos pašto“ darbuotojai kartu su muitinės pareigūnais, tikrindami į Europos sąjungos šalis keliaujančias siuntas, šį siuntinį patikrino pasirinktinai.

Pareigūnai nustebo siuntinyje radę 300 ampulių ir 16 buteliukų su anaboliniais steroidais.

Pradėjus domėtis siuntėju paaiškėjo, kad ant siuntos nurodyti siuntėjo duomenys yra netikri.

Per kratą rado ir kvaišalų

Tada pareigūnai ėmė aiškintis, kam buvo skirtas siuntinys.

Galiausiai paaiškėjo, kad Štutgarte gyvenančiai lietuvaitei siuntinį siuntė jos draugas 28 metų šiaulietis.

Atlikę kratą šio vaikino namuose pareigūnai rado ne tik dar kelis šimtus įvairiausių dopingo medikamentų ampulėmis, buteliukais ir tabletėmis, bet ir narkotinių medžiagų (beveik 400 g kanapių ir 0,085 g kokaino) bei apie 5000 tablečių erekcijos sutrikimams šalinti.

Įtariamojo paaiškinimai pareigūnų neįtikino

Demaskuotas vaikinas tvirtino, kad tokio didelio kiekio medikamentų bei kvaišalų jam reikia savo sveikatos sutrikimams gydyti.

Kadangi vyras gyveno tai Lietuvoje, tai – pas savo draugę Vokietijoje, todėl nusprendė dalį preparatų nusisiųsti ir į Vokietiją.

Tokie šiauliečio paaiškinimai pareigūnų neįtikino – jie jaunam vyrui pareiškė įtarimus dėl neteisėto disponavimo tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir pasikėsinimo jas kontrabanda išgabenti iš šalies bei neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Procesą baigs baudžiamuoju įsakymu

Baudžiamosios atsakomybės šiauliečiui pavyko išvengti tik už disponavimą erekcijos sutrikimams gydyti skirtomis tabletėmis, kurių pas jį buvo rasta 5000.

Po devynis mėnesius trukusio tyrimo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokurorais šį ikiteisminį tyrimą sėkmingai baigė.

Dėl jam inkriminuotų nusikaltimų visiškai prisipažinusiam ir išsamius parodymus davusiam šiauliečiui neteks keliauti į teismą – procesas bus užbaigtas baudžiamuoju įsakymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.