Merginą nužudžiusiam jaunam marijampoliečiui – teismo nuosprendis

Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis marijampoliečiui K.A. (19 m.), kuris kaltintas jaunos moters nužudymu. Jaunuolis pripažintas kaltu ir nuteistas 7 metų laisvės atėmimo bausme. K.A. suimtas teismo posėdžių salėje.

Įtariamasis iškrypėlis suimtas dviem mėnesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Įtariamasis iškrypėlis suimtas dviem mėnesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:28 PM

K.A. kaltintas tuo, kad 2015 m. rugsėjį Marijampolėje būdamas nepilnametis daugiabučio namo koridoriuje žodinio konflikto metu tyčia vieną kartą sudavė metaliniu strypu merginai į dešinės kojos šlaunį, po vieną kartą į abu šonus, pataikydamas į rankas, ir vieną kartą spyrė į pilvą. Nuo šio smūgio nukentėjusioji griuvo aukštielninka, o dėl patirtos pilvo traumos ir jos komplikacijų po kelių dienų buvo pristatyta į ligoninę, ten tą pačią dieną mirė.

Kaltinamasis K.A. kaltės dėl nužudymo nepripažino, tačiau pripažino, kad vieną kartą spyrė moteriai į šlaunį. Lengvinamųjų ar sunkinamųjų aplinkybių byloje nenustatyta.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, ekspertizės ir specialistų išvadas, kitus rašytinius bylos duomenis, konstatavo, jog K.A. kaltė yra visiškai įrodyta.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį, į kaltės formą ir rūšį, į veikos tikslus ir motyvus, į tai, kad nusikalstamą veiką K.A. padarė būdamas dar nepilnametis, ir dėl to taikomos švelnesnės bausmės skyrimo nuostatos, įvertinęs kaltinamojo asmenybę, jog jau anksčiau buvo trauktas baudžiamojon atsakomybėn, baustas administracine tvarka, paskyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią teks atlikti pataisos namuose.

Nuosprendžiu patenkinti civiliniai ieškiniai, iš kaltinamojo K.A. nukentėjusiesiems priteista 602,94 Eur dydžio turtinė ir 45 500 Eur dydžio neturtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.