Išaiškėjo, kaip buvo susidorota su Kauno Agurkiniu

„Lietuvos rytui“ pavyko sužinoti, kaip buvo nužudytas Kauno Agurkinių gaujos narys 31 metų Igoris Laškevičius, – šūvis į jį paleistas automobilyje.

Išaiškėjo, kaip Kryžkelės gaujos vadeiva M.Mažeika (nuotr.), pravarde Asilas, nušovė Agurkinių gaujos narį I.Laškevičių.
Išaiškėjo, kaip Kryžkelės gaujos vadeiva M.Mažeika (nuotr.), pravarde Asilas, nušovė Agurkinių gaujos narį I.Laškevičių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2017, 7:27 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:55 PM

Pernai kovą įvykdyto nusikaltimo mįslę padėjo įminti viešoje vietoje Kaune įrengtos vaizdo kameros.

Didelę įtaką Agurkinių gaujoje turėjęs triskart teistas I.Laškevičius kartu su Kryžkelės gaujos vadeiva 41 metų Mindaugu Mažeika, pravarde Asilas, ir prie Šiaulių nusikaltėlių pasaulio priskiriamu 32 metų Ignu Paldavičiumi praėjusių metų kovo 29-osios vakarą nuvyko į Šilainiuose įsikūrusį greitojo maisto restoraną.

I.Paldavičius nuėjo nupirkti sušių, o du jo bendrakeleiviai liko mašinoje.

Tarp I.Laškevičiaus ir aštuoniskart teisto Asilo automobilyje „Honda“ dėl kažko įsiplieskė konfliktas. Įtariama, kad M.Mažeika kelionės draugui paleido šūvį į galvą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip I.Paldavičius, priėjęs prie automobilio su patiekalais, paklaiko iš baimės ir puolė bėgti.

Tiesa, vėliau jis susitvardė, sugrįžo ir įsėdo į „Honda“. Automobilis dideliu greičiu nuvažiavo Kauno rajono link.

Auką bandė sukapoti

I.Laškevičiaus kūnas kitą dieną buvo rastas pakaunės Šatijų kaime esančiame miške.

Paaiškėjo, kad agurkiniui buvo paleistas kontrolinis šūvis į kaklą.

Taip pat aptikta daug žaizdų, padarytų kirviu.

Manoma, kad mafiozai buvo nusprendę kūną sukapoti ir paslėpti, tačiau jiems kažkas sutrukdė.

Nusikaltėliai keitė automobilius – nužudytojo kūnas iš „Honda“ buvo perkeltas į „Volkswagen Golf“, priklausantį M.Mažeikos draugui.

„Volkswagen Golf“ buvo rastas sudegintas netoli nuo Šatijų esančio Domeikavos miestelio apylinkėse, o ginklo iki šiol nepavyksta aptikti.

Vietoj puotos – šūvis

Kivirčas tarp I.Laškevičiaus ir Asilo greičiausiai įsiplieskė spontaniškai. M.Mažeika buvo gerokai apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų.

Nusikalstamo pasaulio atstovai vaišinosi ir ketino tęsti puotą apsipirkę greitojo maisto restorane.

Pareigūnai netrukus sulaikė Asilą ir pareiškė jam įtarimus nužudymo byloje, o I.Paldavičius tikriausiai bus teisiamas dėl nusikaltimo slėpimo.

Byloje pareikšti įtarimai ir „Volkswagen Golf“ savininkui.

„Dėl nužudymo greičiausiai atsakys tik M.Mažeika – kitų vaidmuo, matyt, buvo antraeilis“, – „Lietuvos rytui“ sakė Kauno prokuroras Marius Venskūnas.

Ištyrus M.Mažeikos organizmą aptikta ne tik alkoholio, bet ir amfetamino, kitų narkotikų rūšių.

Asilas parodymų iki šiol neduoda, o I.Paldavičius savo kaltę neigia.

Byla stringa dėl ligos

Daugiau nei metus trunkantį tyrimą stabdo M.Mažeikos onkologinė liga.

Bylos niekaip nepavyksta baigti, nes dėl sveikatos būklės jo negalima vežti mėnesiui į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Utenos psichiatrijos skyrių, kur būtų atlikta psichiatrinė ekspertizė.

Kauno klinikų medikai pareigūnams pateikė jau tris išvadas, kad šioje ligoninėje M.Mažeikai reikia nuolat atlikti chemoterapijos ir kitas gydymo procedūras, o jų nutraukimas sukeltų didelį pavojų sveikatai.

Neatlikus psichiatrinės ekspertizės bylos negalima perduoti į teismą.

Tiesa, Asilo būklė netrukdo jam vairuoti automobilio ir atvykti į teismo posėdžius.

2017 metų sausį M.Mažeika buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl mėginimo papirkti patrulius – pažeidęs Eismo taisykles jis bruko patruliams 50 eurų.

Ši byla prijungta prie nužudymo bylos.

Niekur oficialiai nedirbantis ir turto savo vardu neturintis M.Mažeika ir I.Paldavičius teismo laukia laisvėje – jie išleisti atitinkamai už 20 tūkst. ir 10 tūkst. eurų užstatus.

Kankino net ir savo draugę

Kryžkelės gaujos lyderis M.Mažeika įvykdė ne vieną žiaurų nusikaltimą.

Prieš keletą metų Asilui iškėlus bylą, jis buvo pripažintas nepakaltinamu, o paskui pasveiko ir, įtariama, tęsė savo kruvinus žygius.

Jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

Asilas kankino savo draugę – pjaustydavo ją peiliu ir ant žaizdų pylė druskos bei degtinės.

Tačiau labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautėjimo Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios kaimyninės šalies diplomatai net buvo įteikę mūsų šaliai protesto notą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.