Detektyvas grožio klinikoje: pavogti duomenys ir krūva grynųjų pinigų

Nemalonumai drebina šalyje garsų plastinės chirurgijos centrą „Grožio chirurgija“, kurio vienas įkūrėjų ir vadovų – žinomas plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris.

V.Kaikaris aiškino, neva patikrinimai centre – kasdienybė.<br>T.Bauro nuotr.
V.Kaikaris aiškino, neva patikrinimai centre – kasdienybė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 1:54 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:36 PM

Prieš porą savaičių gydymo įstaigą krėsdami policijos pareigūnai joje aptiko įspūdingą grynųjų pinigų sumą – kalbama apie 400 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų finansinių pažeidimų, mat centro vadovai negalėjo įtikinamai paaiškinti, kaip susikaupė tokia didelė pinigų sumą.

Vienas centro steigėjų V.Kaikaris tąkart sakė, esą įvairūs kontroliuojančių institucijų patikrinimai centre nėra retenybė ir tai vyksta visose didelėse bendrovėse.

„Finansinių pažeidimų nedarome“, – pareiškė gydytojas V.Kaikaris.

Beveik tuo pat metu policijos pareigūnų pagalbos paprašė patys „Grožio chirurgijos“ vadovai. Jie pranešė, kad centras patyrė kibernetinę ataką, kurios metu buvo pavogti klientų duomenys. Centro medikai yra teikę paslaugas žinomiems sportininkams, atlikėjams, pramogų verslo atstovams.

Iš pradžių kompiuteriniai įsilaužėliai reikalaudami atlygio esą šantažavo „Grožio chirurgijos“ vadovus, o vėliau pasisavintus klientų duomenis ir nuotraukas siūlė pirkti žiniasklaidai arba šiaip smalsuoliams. Beje, visos įsigyti siūlomos nuotraukos yra suklastotos.

„Kol kas sunku spėlioti, kaip gali būti susijęs ikiteisminis tyrimas ir pranešimas dėl pavogtų duomenų“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. Tyrėjams galima duomenų vagystė kelia gausybę klausimų.

Centro direktoriaus Jono Staikūno mobilusis telefonas jau daugiau kaip savaitę išjungtas. Darbo telefonu atsiliepusi moteris spėliojo, kad vadovas galbūt negali kalbėti. Pašnekovė žadėjo, kad J.Staikūnas pats paskambins, kai tik galės.

Pareigūnai pareiškė J.Staikūno nepasigedę ir neturėjo duomenų, kad jis mėgina vengti ryšių su tyrėjais.

Centras „Grožio chirurgija“ veiklą pradėjo 2009 metais Kaune, vėliau įkūrė padalinį Vilniuje, turi atstovų keliose užsienio šalyse. Šioje medicinos įstaigoje dirba apie 90 specialistų.

Tyrėjai spėliojo, kad surasta didelė suma grynųjų pinigų gali būti susijusi būtent su veikla užsienyje, o tai apsunkintų tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.