Dviračių take eismo įvykį sukėlęs pėsčiasis – išteisintas

Vilniaus apygardos teismas šiandien panaikino pirmosios instancijos nuosprendį ir išteisino K. R., kuris buvo nuteistas už tai, kad pažeisdamas Kelių eismo taisykles, tai yra eidamas neleistinoje vietoje – dviračių taku, esančiu Vilniuje, sukėlė eismo įvykį, kurio metu nukentėjo ir sunkius kūno sužalojimus patyrė dviratininkas R. K.

Dviračių take eismo įvykį sukėlęs pėsčiasis – išteisintas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Dviračių take eismo įvykį sukėlęs pėsčiasis – išteisintas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 2:58 PM, atnaujinta Apr 27, 2017, 8:50 AM

Kaip praneša Vilniaus apygardos teismas, byloje nurodytos aplinkybės patvirtina apelianto versiją, kad dviratininkas prasilenkdamas galėjo užkliūti už rankinės rankenos, ir kartu patvirtina nukentėjusįjį R. K. nebuvus tokį atidų, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės.

Ir pats nukentėjusysis R.K. neatmetė galimybės, kad galėjo užkliūti už apelianto nešamos rankinės rankenos.

Teisėjų kolegija, įvertinusi byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismas, įvertinęs byloje nustatytas faktines bylos aplinkybes, netinkamai nustatė jų priežastinį ryšį su kilusiomis pasekmėmis.

Teismas teigia, kad nuteistojo K. R. padarytas pažeidimas – ėjimas dviračių taku, kuriuo eiti pėstiesiems yra draudžiama, nenustačius priežastinio ryšio su jam inkriminuojamomis pasekmėmis, nesukelia baudžiamosios atsakomybės.

Primename, kad pirmosios instancijos teismas 2016 m. spalio mėn. nuosprendžiu K.R buvo pripažinęs kaltu ir paskyręs 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri atidėta 1 metams, įpareigojant pastarąjį visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį toliau mokytis arba pradėti dirbti, arba registruotis darbo biržoje.

Taip pat iš jo buvo priteista 2 000 eurų nukentėjusiojo R. K. naudai neturtinei žalai priteisti. Išteisindamas K. R. teismas ieškinį, dėl neturtinės žalos atlyginimo, paliko nenagrinėtu. Šis nuosprendis įsiteisėja nuo jo paskelbimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.