Kitą vairuotoją apkaltinusį pareigūną demaskavo vaizdo įrašas

Ar gali būti taip, kad pareigūnas parašo tarnybinį pranešimą apie vairuotojo chuliganišką vairavimą bei kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o vėliau paaiškėja, kad tuos pažeidimus pats ir padarė? Sakysite, kad ne, tačiau būtent tokia istorija nutiko Tauragės rajone.

Pareigūno chuliganišką vairavimą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Lrytas.lt skaitytojo Mindaugo Klumbio atsiųstos vaizdo medžiagos stop kadras.
Pareigūno chuliganišką vairavimą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Lrytas.lt skaitytojo Mindaugo Klumbio atsiųstos vaizdo medžiagos stop kadras.
Pareigūno chuliganišką vairavimą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Lrytas.lt skaitytojo Mindaugo Klumbio atsiųstos vaizdo medžiagos stop kadras.
Pareigūno chuliganišką vairavimą užfiksavo vaizdo kameros.<br> Lrytas.lt skaitytojo Mindaugo Klumbio atsiųstos vaizdo medžiagos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-12 16:39, atnaujinta 2017-06-12 17:30

Gali būti, kad viskas taip ir būtų išsisprendę – kaltinamas žmogus būtų susimokėjęs baudą, praradęs vairuotojo pažymėjimą, o pareigūnas toliau „prižiūrėtų tvarką“. Tačiau viena detalė vis dėlto nebuvo apgalvota.  Pareigūno „pavyzdingą“ vairavimą užfiksavo parduotuvės vaizdo kameros. Tuomet – viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Į lrytas.lt redakciją kreipėsi 28–erių Tauragės rajono gyventojas Mindaugas Klumbys, kuris papasakojo apie įsiplieskusius nesutarimus su policijos pareigūnu. 

Incidentas įvyko šių metų balandžio 29 dieną, Tauragės rajone, Lauksargių kaime. Šioje vietoje susikirto skaitytojo M. Klumbio ir Tauragės AVPK Viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vyriausiojo patrulio Nerijaus Gedgaudo keliai.

Skaitytojas M. Klumbys į redakciją atsiuntė pareigūno tarnybinio pranešimo ir savo rašyto pareiškimo skirto Policijos departamento Imuniteto valdybai, kopijas, kuriose abu vyrai vienas kitą kaltina visiškai vienodais pažeidimais. 

Skaitytojas teigia, jog buvo melagingai apkaltintas, o chuliganiškai vairavo būtent pareigūnas. Esą, taip jis elgėsi ne tarnybos metu ir asmeniniu automobiliu. M. Klumbio žodžius patvirtina ir redakcijai atsiųsta netoli incidento vietos stovinčios parduotuvės vaizdo kameros įrašas.

Pareigūno eismo įvykio versija

Po incidento kelyje pareigūnas N. Gedgaudas savo vadovybei skirtame tarnybiniame pranešime rašė, kad minėtą balandžio 29–osios rytą asmeniniu automobiliu „Rover“ vykdamas į darbą, Lauksargių kaime, ties parduotuve „Čia“ (kaip vėliau paaiškėjo, šios parduotuvės vaizdo kameros užfiksavo incidentą ir tai visą istoriją pradėjo versti aukštyn kojomis), dėl chuliganiškų „VW Touran“ vairuotojo veiksmų tik per plauką išvengė susidūrimo su kita transporto priemone.

Pareigūnas N. Gedgaudas pranešime teigė, jog kelių sankryžoje jo automobilį aplenkė minėtas „VW Touran“, kuris kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją. Tuo metu prieš juos važiavo sunkvežimis, kuris pradėjo stabdyti prieš pėsčiųjų perėją, kuri buvo su greitį ribojančiu kalneliu. 

„Tuo metu mane lenkęs „VW Touran“ savo dešiniu šonu vos neatsitrenkė į mano vairuojamo automobilio kairę pusę, dėl ko aš, vengdamas susidūrimo, buvau priverstas staigiai keisti važiavimo kryptį, t. y., prisispaudžiau prie pat dešinio kelkraščio.

Baigęs lenkimą „VW Touran“ vairuotojas užlindęs man už priekio labai stipriai stabdė, dėl ko aš vos neatsitrenkiau jam į galą. Vėl vengdamas eismo įvykio, buvau priverstas staigiai stabdyti ir keisti važiavimo kryptį“, – pareigūnas N. Gedgaudas tvirtina tarnybiniame pranešime.

Po šio tarnybinio pranešimo  „VW Touran“ vairavusiam  M.Klumbiui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo. 

„Kelių chuligano“ eismo įvykio versija ir įrodymai

Pats M. Klumbys, sužinojęs, jog jam yra surašytas administracinio nusižengimo protokolas, nusprendė kreiptis į Policijos departamento Imuniteto valdybą. Vyras tikina, jog pareigūnas jį apkaltino melagingai.

Vyro pareiškime įvykusi situacija kelyje apibūdinama taip: „Lauksargių kaime, Tauragės rajone, mane staiga aplenkė per ištisinę liniją automobilis „Rover“ ir pačioje pėsčiųjų perėjoje, man staiga užsukdamas už priekio, užblokavo mano vairuojamą transporto priemonę, dėl ko aš buvau priverstas stabdyti ir keisti važiavimo kryptį sukdamas dešiniau ir buvau priverstas sustoti viduryje pėsčiųjų perėjos. Viduryje pėsčiųjų perėjos sustojo ir mane blokavęs automobilis“.

M. Klumbys pripažįsta, jog tuo metu jis ne juokais išsigando, kadangi jo automobilis buvo blokuojamas be jokios priežasties , buvo sukelta avarinė situacija ir reali grėsmė.

Susipažinęs su administracinio nusižengimo medžiaga, vyras sužinojo, jog jo automobilį aplenkė ir avarinę situaciją sukėlė pareigūnas. Vyrą šokiravo faktas, kad yra kaltinamas tuo, ko nepadarė, juolab, kad jį nebūtais dalykais kaltino pareigūnas, turintis pats elgtis nepriekaištingai.

Gal būt viskas būtų taip ir pasibaigę, skaitytojas būtų susimokėjęs skirtą baudą, praradęs teisę vairuoti, o pareigūnas ir toliau „prižiūrėtų tvarką“ kelyje, tačiau viskas kiek pasikeitė, kuomet vyras sugalvojo nueiti į parduotuvę ir paprašyti filmuotos medžiagos.

Vaizdo įrašą galite peržiūrėti žemiau.

„Manau, kad policijos pareigūnas nežinojo, jog ta atkarpa, kurioje man sudarė avarinę situaciją yra filmuojama, todėl prie pareiškimo pridedu laikmeną su vaizdo įrašu, kur užfiksuota Tauragės AVPK vyriausiojo patrulio Nerijaus Gedgaudo, mano vairuojamo automobilio atžvilgiu, sudaryta avarinė situacija“, – pareiškime Policijos departamento Imuniteto valdybai rašė M. Klumbys.

Šio vaizdo įrašo kopiją gavo ir lrytas.lt redakcija. Vaizdo įrašas patvirtino M.Klumbio versiją.

Chuliganiškai vairavo ir Kelių eismo taisyklių nepaisė pats pareigūnas

Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis lrytas.lt informavo, kad patikrinimas dėl šios istorijos jau baigtas. R.Matonis patvirtino, jog pareigūnas N. Gedgaudas pripažintas įvykdęs du administracinius nusižengimus. 

Apie kelių chuliganą pranešęs pareigūnas pats turi atsakyti už pavojingą ir chuliganišką vairavimą bei Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Už chuliganišką vairavimą jam teks sumokėti nuo trijų iki šešių šimtų eurų baudą bei atsisveikinti su teisėmis nuo trijų iki šešių mėnesių. Už kitus pažeidimus jam teks sumokėti nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

„Taip, pareigūnas ir toliau tęs tarnybą. Dėl minėtų nusižengimų jis gavo baudą, iš jo atimtas vairuotojo pažymėjimas“, – teigė R. Matonis.

Tuo tarpu M. Klumbys irgi bus baudžiamas - už pareigūno N. Gedgaudo tarnybiniame pranešime įvardytus nusižengimus. Pasak R.Matonio, M.Klumbiui buvo pradėta administracinė teisena už pavojingą ir chuliganišką vairavimą.

Tik ar paaiškėjus, jog pareigūnas N.Gedgaudas pats nėra drausmingas vairuotojas, galima tikėti tuo, kas parašyta jo tarnybiniame pranešime?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.